NASZ SKLEP W RANKINGU TOP 10 NAJLEPSZYCH POLSKICH SIECI HANDLOWYCH

07.06.2018

Firma Kondej Marketing przygotowała Ranking TOP 10 najlepszych polskich sieci handlowych, czyli najlepszych firm handlowych działających na bazie polskiego kapitału. Wśród  ich na piątej pozycji znalazła się, należąca do Grupy Kapitałowej Specjał, PSH Nasz Sklep.

Po raz pierwszy w ramach Rankingu Sieci Detalicznych Kondej Marketing przeprowadził oddzielną klasyfikację polskich grup handlowych. Andrzej Kondej, prezes Kondej Marketing tłumaczy, iż przy tworzeniu rankingu przyjęte zostały dosyć restrykcyjne kryteria określenia „polskości”. Brany był pod uwagę dominujący kapitał krajowy, zarówno w odniesieniu do sklepów, jak i organizatorów poszczególnych sieci. Jak podkreśla - twórca rankingu - Andrzej Kondej, nie ma wątpliwości, że pod względem jakości działalności handlowej, dorównują one w pełni placówkom należącym do zagranicznych korporacji.

Wśród najlepszej dziesiątki polskich grup handlowych nie mogło zabraknąć, zarządzanej przez Grupę Specjał, PSH Nasz Sklep, która uplasowała się w połowie zestawienia zajmując piątą pozycję. Sieć mimo rosnącej konkurencji i stopniowego nasycenia rynku nadal wykazuje wysoką dynamikę rozwojową. Posiada atrakcyjną i zróżnicowaną ofertę zarówno dla właścicieli małych, jak i większych sklepów spożywczych, a jednocześnie prowadzi formaty w miękkiej i twardej franczyzie. Jak dotąd saldo jest dodatnie – więcej sklepów przybywa niż ubywa. Wyniki sieci na koniec 2017 to:  43 sklepy własne i 3483 placówki franczyzowe, które wygenerowały 5,6 mld zł obrotu.