DLAHANDLU.PL – LISTOPAD 2017

Na łamach serwisu dlahandlu.pl ukazała się pełna relacja z debaty ,,Nowa wizja dystrybucji - możliwe scenariusze dla kanału hurtowego”, która odbyła się podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Uczestnicy tej debaty rozmawiali o konieczności integracji hurtu i dystrybucji, przyszłości rynków hurtowych i kondycji handlu niezależnego, a także rosnącej roli nowoczesnych technologii we wsparciu sprzedaży. Jednym z uczestników był prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz. W materiale zacytowano wypowiedz Prezesa, w której podkreśla on , iż Specjał jest gotowy na integrację i według niego jest to opłacalna strategia. Przytoczono także, wypowiedz K. Tokarza, w której opisał on jak wygląda digitalizacja placówek handlowych. – Kupcy oczekują nowości informatycznych i ten proces przebiega wzorcowo. Ale są i takie sklepy, które funkcjonują bez komputera. Staramy się to zwalczać, musimy iść w kierunku minimalizacji ludzkiej pracy i podążać w kierunku digitalizacji. Już trzeci rok działa Uniwersytet Przedsiębiorcy, szkolimy franczyzobiorców jak obsługiwać naszą e-hurtownię, jak wybierać asortyment i ustalać ceny. Chcemy pomóc naszym partnerom – wyjaśnia prezes Specjału. Cały artykuł dostępny tutaj.

DLAHANDLU.PL – LISTOPAD 2017

W serwisie dlahandlu.pl ukazał się materiał, w którym zacytowano wypowiedż Krzysztofa Tokarza, prezes zarządu PPHU Specjał podczas debaty ,,Nowa wizja dystrybucji - możliwe scenariusze dla kanału hurtowego”, która odbyła się w ramach X Forum Rynku Spożywczego i Handlu.  - Z jednej strony rozwijamy się organicznie, z drugiej konsolidacja to jak najbardziej właściwy kierunek. Specjał jest gotowy na integrację - mówił prezes. Dodaje także, iż rynek hurtowy przyhamował, skrystalizował się. Część graczy dobrze sobie radzi, potrafi liczyć i podejmuje dobre biznesowe decyzje. Relacja z detalem to także skuteczna strategia, bez tego nie ma możliwości wspólnego działania. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL – PAŹDZIERNIK 2017

W październiku w serwisie wiadomościhandlowe.pl ukazał się kolejny materiał, w którym przytoczono wywiad  z prezes Krzysztofem Tokarzem, który  ukazała na łamach kwartalnika Grupy Kapitałowej Specjał.   Mówi w nim między innymi o sytuacji sieci franczyzowych, których rozwój jego zdaniem może ulec zahamowaniu. Sytuacja rzeczywiście nie jest łatwa i to nie tyle ze względu na konkurencję innych sieci, co raczej z uwagi na fakt, iż nasila się pro­ces zamykania wielu tradycyjnych placówek handlowych. I to zarówno niezależnych, jak zrzeszonych w sieciach, także naszych. To nie tylko efekt konkurencji dyskontowej, ale i naturalnej zmiany pokoleniowej, a właści­wie jej braku - właściciele placówek han­dlowych przechodzą na emeryturę, a dzieci nie chcą przejmować biznesu i sklep zostaje zamknięty. Mija przecież prawie 30 lat od czasu boomu handlowego z okresu przełomu polityczno-gospodarczego i ci, którzy wtedy rozpoczęli działalność nie są przecież wiecz­nie młodzi – mówi w wywiadzie Krzysztof Tokarz. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - PAŹDZIERNIK 2017

W serwisie wiadomościhandlowe.pl ukazał się materiał, w którym przytoczono kilka faktów, o których mówi w kwartalniku Grupy Kapitałowej Specjał jej prezes Krzysztof Tokarz. Grupa Kapitałowa Specjał zanotowała w sierpniu obroty aż o 10 procent wyższe niż pierwotnie planowała. Spowodowało to, że logistyka grupy nie zawsze nadąża za sprzedażą. Chodzi głównie o brak pracowników – podkreśla w  wywiadzie Prezes Tokarz. Mimo niedoboru pracowników GK Specjał zamierza w najbliższych miesiącach zainwestować w rynek detaliczny. – Rozwój naszych sieci franczyzowych i sieci sklepów własnych zapewni także wzrost operacji hurtowych. To wszystko w ramach rozwoju organicznego, choć przyznam, że wciąż liczymy na fuzję i przejęcia, które mogą wyraźnie przyspieszyć rozwój firmy – przyznaje w przytoczonym materiale Krzysztof Tokarz. Materiał serwisowy dostępny tutaj.

PORADNIK HANDLOWCA – PAŹDZIERNIK 2017

W październikowym wydaniu miesięcznika PORADNIKA HANDLOWCA w dziale SPORT W FMCG ukazał się wywiad z Maciejem Czerwińskim, dyrektorem marketingu spółki PPHU Specjał, w którym opowiada on o swojej sportowej pasji. Bieganie to moja pasja, bieganie jest jak narkotyk, wciąga bardzo, w pewnym momencie nie można już bez niego normalnie funkcjonować  - mówi w wywiadzie M. Czerwiński. Z artykułu dowiadujemy się od kiedy pan Maciej interesuje się bieganiem, jak często biega i dlaczego to robi, a także jakie są jego plany sportowe i zawodowe.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2017

Livio w miejsce LD Holdingu – pod takim tytułem ukazał materiał informacyjny w październikowym wydaniu miesięcznika Wiadomości Handlowe . W materiale poinformowano, iż spółka LD Holding zmieniła nazwę i od teraz funkcjonuje jako Polska Sieć Handlowa Livio. Dodano także, iż wszystkie pozostałe dane takie jak: KRS, NIP, numer rachunku bankowego, numery telefonów, a także siedziba firmy nie zmieniły się. Autor informacji podkreśla, iż zmiana nazwy nie powoduje żadnych modyfikacji w zakresie praw i obowiązków wynikających z umów zawartych z parterami handlowymi.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2017

W październikowym wydaniu miesięcznika Wiadomości Handlowe opublikowano artykuł informujący, iż GK Specjał wprowadza do sklepów regały z winem. Projekt, który zadebiutował we wrześniu br. jest na razie testowany w kilkunastu placówkach sieci Livio i Nasz Sklep. Autor materiału wspomina, iż będą trzy rodzaje regałów: mały, średni i duży w zależności od powierzchni danego punktu. Dodaje także, iż w niedalekiej przyszłości na regałach oprócz cenówek, pojawią się także praktyczne informacje pomocne wyborze odpowiedniego wina.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - PAŹDZIERNIK 2017

Praca więźniów to szansa dla polskich hurtowni i sieci handlowych. Pod takim tytułem ukazał się materiał w serwisie wiadomoscihandlowe.pl.  - Od września 2017 roku w naszym magazynie wysokiego składowania w Rzeszowie zatrudniamy 5 więźniów z rzeszowskiego Zakładu Karnego. To dopiero początek, bowiem już teraz planujemy zatrudnić większą ich liczbę. W tym momencie zakładamy, że będziemy zatrudniali nawet 30 więźniów w kilku magazynach, przy czym liczba ta, w zależności od potrzeb, może ulec zmianie - zapewnia w rozmowie z Wiadomościami Handlowymi, Mikołaj Tokarz, kierownik ds. prawnych PSH Livio. Więźniowie dają poczucie stabilności. Podpisanie umowy z zakładem karnym oznacza, że zakontraktowana liczba więźniów rzeczywiście dotrze do miejsca pracy. Dodatkowym plusem jest możliwość ubiegania się przez pracodawcę o pomoc publiczną w postaci ryczałtu z Funduszu Aktywizacji Zawodowej Skazanych oraz Rozwoju Przywięziennych Zakładów Pracy z tytułu zwiększonych kosztów zatrudnienia osób pozbawionych wolności, wyjaśnia w materiale  przedstawiciel sieci PSH Livio należącej do Grupy Specjał. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL – PAŹDZIERNIK 2017

Grupa Specjał rośnie w nowych lokalizacjach, pod takim tytułem ukazał się artykuł w serwisie wiadomoscihandlowe.pl.  W materiale napisano, iż we wrześniu otworzyły się kolejne placówki należące do sieci PSH Nasz Sklep. Obecnie w jej skład wchodzi 3543 sklepów. Z artykułu dowiadujmy się o kolejnych otwarciach. Autor wymienia tu m.in. otwarcia w oddziale Leszno w Grodzisku Wielkopolskim i Drzewcach w formacie Delikatesy Sezam, oraz w oddziale Łódź w Ołoboku i w  oddziale Kraków w Kryspinowie Delikatesów Premium.  Z kolei w oddziale Gdańsk nastąpiło otwarcie  Delikatesów Sezam w miejscowości Linia. W oddziale Rzeszów w Mielcu zostały otwarte Delikatesy Premium. Sklep ten funkcjonował wcześniej pod szyldem konkurencji. W miejscowości Miękisz Stary ruszyły Delikatesy Sezam. W miejscowości Ryszkowa Wola, przy głównej drodze z Jarosławia na Lubaczów, zostały otwarte Delikatesy Premium. Sklep w miejscowości Nieledew na terenie oddziału Tomaszów Lubelski został otwarty w formacie Nasz Sklep, z zastosowaniem standardów dedykowanych dla tego formatu. Również w oddziale Tomaszów ruszyła placówka w formacie Delikatesy Premium w miejscowości Ździechowice. W miejscowości Godziszów uruchomiono Delikatesy Sezam. Natomiast w Janowie Lubelskim powstały Delikatesy Sezam a w miejscowości Rachanie  wspólnie z Gminną Spółdzielnią otworzono nowe Delikatesy Premium. Więcej szczegółów z otwarć w pełnej wersji artykułu.

SUPER NOWOŚCI – PAŹDŹIERNIK 2017

16 października w gazecie regionalnej Super Nowości ukazał się materiał, w którym pani Bernadetta Sternalska-Serednicka, Dyrektor Handlowa Cezal  zachęca do udziału w kolejnej edycji targów medycznych.  W artykule zauważono, iż jak co roku, targi medyczne zgromadzą wiele firm, które zaprezentują między innymi oferty z zakresu: medycyny naturalnej, profesjonalnych środków czystości i higieny, sprzętu i aparatury medycznej, mebli medycznych, środków opatrunkowych, odzieży i obuwia medycznego. - Jesienne targi to dobra okazja dla firm do zaprezentowania swojej oferty handlowej wielu odwiedzającym targi klientom, a także do podpatrzenia ofert konkurencyjnych firm z branży medycznej - mówi Super Nowościom  Bernadetta Serednicka-Sternalska.

1  Poprzednia  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Nastepna  57