WIADOMOŚCI HANDLOWE - KWIECIEŃ 2019

W kwietniowym wydaniu magazynu Wiadomości Handlowe znalazł się materiał poświęcony rozwojowi Grupy Kapitałowej Specjał. Informacja odnosi się do zapowiedzi rozwoju firmy ogłoszonych przy okazji Konferencji Sił Sprzedaży w marcu 2019 przez prezesa zarządu Krzysztofa Tokarza. Jak czytamy w tekście Grupa Kapitałowa Specjał przygotowała strategię rozwoju na lata 2019-2021. W materiale napisano również, że firma posiadała na koniec lutego br. 7 699 sklepów sieci franczyzowych (Nasz Sklep, Rabat Detal i Livio), a w planach jest uzyskanie liczby 10 tys. placówek. Ponadto wspomniano,  że ważnym elementem rozwoju firmy w najbliższych latach ma być ekspansja sieci hurtowni. Przypomniano również, że Grupa Kapitałowa Specjał od końcówki zeszłego roku uruchomiła w sumie cztery nowe oddziały sprzedaży hurtowej: w Ostrowcu Świętokrzyskim, Radomiu, Zielonej Górze i Lublinie. W materiale czytamy również, że GK Specjał nie pokryła jeszcze swoim zasięgiem terenu całego kraju, ale wciąż jeszcze pozostają regiony, gdzie planowane są otwarcia nowych oddziałów.

PORADNIK HANDLOWCA - MARZEC 2019

W marcowym wydaniu magazynu Poradnik Handlowca ukazał się artykuł o handlu w Czempiniu – niewielkim miasteczku, w którym doskonale funkcjonuje handel detaliczny. Co więcej działają w nim sklepy należące do różnych sieci handlowych. Między innymi w centrum miasta znajduje się sklep Livio. Sklep cieszy się dużym zaufaniem wśród klientów, ponieważ mogą w nim znaleźć świeże artykuły oraz liczyć na miłą i fachową obsługę.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2019

W magazynie Wiadomości Handlowe ukazał się wywiad z Krzysztofem Gradeckim, współwłaścicielem Polskiej Grupy Drogeryjnej i udziałowcem spółki Rabat Detal. Opowiedział on o przejęciu większościowych udziałów spółki Rabat Detal przez Grupę Kapitałową Specjał. Jego zdaniem Specjał, jako nowy inwestor jest w stanie efektywnie rozwijać biznes. Według niego firma jest potężnym podmiotem handlowym. W wywiadzie zdradził również plany na realizację w sklepach sieci Nasz Sklep czy Livio pewnych projektów drogeryjnych.

PORADNIK HANDLOWCA - LUTY 2019

W magazynie Poradnik Handlowca ukazał się obszerny wywiad z Janem Sałatą, Prezesem Zarządu PSH Nasz Sklep. W wywiadzie Jan Sałata podkreślił dobre wyniki jakie sieć odnotowała w zeszłym roku, a to głównie wzrost ilości nowych sklepów aż o 171. Jak stwierdził spadające rentowności w handlu detalicznym skłaniają przedsiębiorców do przyłączania się do sieci detalicznych. Tymczasem działanie w ramach dużej organizacji pozwala na korzystanie z efektów skali. Prezes Jan Sałata dodał, że sieć w kolejnych latach będzie pracowała nad poprawą rozpoznawalności, ujednoliceniem czy informatyzacją.

PORADNIK HANDLOWCA LUTY 2019

Na łamach Poradnika Handlowca zamieszczono informację, że od stycznia br. stanowisko Wiceprezesa Zarządu i Dyrektora Handlowego PPHU Specjał objął Remigiusz Czernecki. W materiale po krótce przedstawiono doświadczenie nowego wiceprezesa. Wspomniano również o jego kompetencjach i obowiązkach w firmie.

HURT I DETAL - STYCZEŃ 2019

W edytorialu magazynu Hurt i Detal, Tomasz Pańczyk, Redaktor Naczelny, piszę o obecnej sytuacji w handlu w kontekście zachodzących zmian.  Wspomina o znacznej ilości przejęć czy likwidacji niektórych sklepów, a nawet całych brandów. Podkreśla jednak, że na polski rynek wyróżnia obecność silnych hurtowników, takich jak Specjał, którzy mocno wspierają właścicieli małych sklepów spożywczych,

HANDEL - GRUDZIEŃ 2018

W grudniowym wydaniu magazynu Handel opublikowano relację z debaty „Handel i producenci to dwie strony medalu. Dlaczego nie jedna? Blaski i cienie współpracy polskich dystrybutorów i producentów”. Dyskusja ta odbywała się w ramach części merytorycznej listopadowych targów organizowanych przez GK Specjał. W debacie udział wzięli udział producenci, a jej moderatorem była redaktor naczelna „Handlu” – Barbara Mikusińska-Ozdobińska. Podczas dyskusji poruszono wiele istotnych tematów dotyczących teraźniejszości i przyszłości polskiego handlu.

HURT I DETAL – GRUDZIEŃ 2018

W grudniowym wydaniu magazynu Hurt i Detal znalazła się rozmowa z prezesem Grupy Kapitałowej Specjał. W udzielonym wywiadzie prezes opowiedział o bieżącej sytuacji w polskim handlu detalicznym i hurtowym, w także perspektywach rozwoju. W rozmowie prezes GK Specjał znaczył, że polski rynek jest jednym z najbardziej konkurencyjnych w Europie, dlatego wiele firm  nie  radzi sobie i w efekcie zawęża swoją działalność, albo całkowicie się wycofuje. Jednocześnie dodał, że firma Specjał ma przed sobą obiecujące perspektywy rozwoju. Jak mówił doświadczona kadra i dobre wyniki finansowe pozwalają firmie na realizacje śmiałych i dużych projektów m.in. przejęć. W kontekście planów na kolejne lata prezes GK Specjał zapowiedział rozwój firmy i zwiększenie obrotów.

STREFA BIZNESU – LISTOPAD 2018

Na łamach magazynu Strefa Biznesu znalazła się relacja z XIV Gali Podkarpackiego Klubu Biznesu, podczas której nagrodzono osoby oraz firmy, które wnoszą szczególny wkład w rozwój regionu oraz promują Polskę i Podkarpacie za granicą. W gronie zaproszonych gości znalazł się prezes grupy Kapitałowej Specjał – Krzysztof Tokarz.

PORADNIK HANDLOWCA – GRUDZIEŃ 2018

W magazynie Poradnik Handlowca zmieszczono artykuł podsumowujący IX edycję ogólnopolskiego konkursu dla niezależnych handlowców pod nazwą „Odśwież swój sklep”.  Zwycięzcę wyłoniła redakcja pisma oraz sponsorzy. To właśnie w gronie sponsorów znalazła się Grupa Kapitałowa Specjał. Nasza firma dla zwycięskiego sklepu „Delikatesik” w Krzeszowicach ufunduje kompletne wyposażenie sklepu (meble oraz sprzęt chłodniczy).

1  Poprzednia  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Nastepna  56