HANDEL - CZERWIEC 2013

W dziale Twój handel zamieszczony został wywiad z Krzysztofem Tokarzem, prezesem GK Specjał, który uważa, że przyszłość hurtu i detalu to ścisła współpraca hurtowego operatora i sieci franczyzowej. Jak podkreśla Krzysztof Tokarz przyszłością tego rynku będzie kanał nowoczesny oraz franczyza z hurtowym operatorem. W drugim przypadku oznaczać to będzie zoptymalizowanie kosztów operatora, aby dostarczyć franczyzowym sklepom produkty po najniższych cenach. Po stronie sklepów też będzie wymagana optymalizacja kosztów, aby sprzedawać produkty po konkurencyjnych cenach. Jeśli tak się nie stanie, klienci nie będą w stanie zaakceptować cen i w ogóle odejdą do kanału nowoczesnego. Poza tym obsługa, dobór asortymentu i jakość świeżych produktów będą decydowały o tym, czy sklepy franczyzowe będą się rozwijały i skutecznie konkurowały na rynku, czy też będą musiały się zamknąć. Specjał jest operatorem trzech formatów franczyzowych: sieci Nasz Sklep, Delikatesy Premium i Delikatesy Sezam. Obecnie bardzo mocno rozwijany jest twardy model franczyzy – Delikatesy Premium.

HURT i DETAL - CZERWIEC 2013

W czerwcowym numerze zamieszczona została obszerna relacja z III edycji konkursu Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich. Specjalną nagrodę odebrał m.in. prezes Krzysztof Tokarz za osobowość w handlu i dystrybucji oraz stworzenie największej ogólnopolskiej firmy dystrybucyjnej z polskim kapitałem.

ŻYCIE HANDLOWE – MAJ 2013

W dziale Aktualności na stronie 12 zamieszczona została informacja dotycząca uruchomienia pierwszego w Głogowie Małopolskim sklepu w formacie Delikatesy Premium. Inauguracja placówki odbyła się  w obecności prezesa PSH Nasz Sklep Jana Sałaty oraz burmistrza Głogowa Małopolskiego Pawła Baja. Rozpoznawalność marki Premium wśród klientów niewątpliwie zagwarantują zastosowane elementy wizualizacji zewnętrznej. W celu zapewnienia najwyższych standardów personel przeszedł cykl szkoleń, a placówka przed otwarciem przeszła gruntowny remont elewacji, wyposażona została w nowe regały i urządzenia chłodnicze oraz system informatyczny współpracujący z centralą sieci Nasz Sklep.

PORADNIK HANDLOWCA – MAJ 2013

W artykule zatytułowanym "Nasz Sklep- franczyza w kilku wariantach" zamieszczony został wywiad z Prezesem Zarządu Polskiej Sieci Handlowej Nasz Sklep S.A. W rozmowie poruszony został temat m.in. twardej franczyzy, ekspansji na pozostałe województwa, różnych modeli franczyzy.

PORADNIK HANDLOWCA – MAJ 2013

W artykule zatytułowanym „W Rzeszowie dla wszystkich handlowców jest miejsce” przegląd lokalnego rynku. Rzeszów jest najważniejszym centrum przemysłowo-handlowym Polski południowo- wschodniej. Pomimo pojawienia się w ostatnich latach dużych marketów nie wpłynęły one negatywnie na obroty lokalnych sklepów.

PORADNIK HANDLOWCA – MAJ 2013

Na Podkarpacie "Poradnik Handlowca" zawitał w związku z prowadzonymi od półtora roku bezpłatnymi szkoleniami handlowców ze wszystkich niezależnych placówek handlowych z całej Polski. W szkoleniu wzięli udział również pracownicy i franczyzobiorcy PSH Nasz Sklep.

PORADNIK HANDLOWCA – MAJ 2013

Na str. 58 w dziale Tematy miesiąca – Aktualności zamieszczony został news dotyczący nowego programu lojalnościowego „Tylko dla Orłów”. Program potrwa do 31 sierpnia br.,a nagrodą są dwa wyjazdy konferencyjne: krajowy weekendowy oraz podróż na Rodos.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - MAJ 2013

W "Trzech pytaniach do..." odpowiedzi udziela Prezes Zarządu Grupy Kapitałowej Specjał, Krzysztof Tokarz. W rozmowie m.in. o nowo otwartych oddziałach- w Łodzi i w Gdańsku, o przeprowadzonych inwestycjach oraz o sieciach franczyzowych.

WIADOMOŚCI HANDLOWE – MAJ 2013

W majowym numerze Wiadomości Handlowych zamieszczona została obszerna relacja z piątej edycji konkursu „Market Roku”. Wśród finalistów do nagrody w kategorii małe sklepy spożywcze (powierzchnia sprzedaży do 100 mkw.) znalazł się Nasz Sklep – sklep nr 38, mieszczący się w Rzeszowie przy ulicy Żwirki i Wigury 8.

WIADOMOŚCI HANDLOWE – MAJ 2013

Wyróżnienie w piątej edycji konkursu "Market Roku" dla Naszego Sklepu nr 38 mieszczącego się w Rzeszowie przy ul. Żwirki i Wigury 8 odebrał Jan Sałata, wiceprezes sieci Nasz Sklep, który jak sam podkreśla takie spotkanie to coś więcej niż tylko współzawodnictwo. To również możliwość wysłuchania znakomitych prelegentów, pozyskania wielu ważnych informacji dotyczących rynku FMCG, to okazja do poszerzenia wiedzy o wszystkim, co ważne dla branży.

1  Poprzednia  42  43  44  45  46  47  48  49  50  Nastepna  57