ŻYCIE HANDLOWE - CZERWIEC 2013

W regionalnych inicjatywach na str. 16 pod lupę wzięto region mazowiecki, gdzie mazowieckich kupców swoją ofertą zachęca Nasz Sklep, franczyza Grupy Kapitałowej Specjał. W województwie mazowieckim należy do niej 43 sklepy.

ŻYCIE HANDLOWE - CZERWIEC 2013

Na str. 60-61 przedstawiono skład jury, które typowało w konkursie "Przeboje FMCG". Wśród oceniających zgłoszone do konkursu produkty jest Krzysztof Tokarz, prezes GK Specjał. W skład jury wchodza uznani profesjonaliści branży - zarówno przedstawiciele hurtu, jak i detalu. W efekcie pracy jury powstała ostateczna lista kategorii konkursowych wraz z nominowanymi przez nich produktami, które trafiły do II etapu konkursu.

PORADNIK HANDLOWCA - CZERWIEC 2013

W numerze zamieszczona została obszerna relacja z XV Wiosennego Spotkania Producentów i Handlowców. Jubileuszowa gala odbyła się 16 maja br. w poznańskim hotelu Sheraton. Podczas uroczystości wręczone zostały prestiżowe statuetki Hermesów najlepszym handlowcom branży FMCG i przedstawicielom branży HoReCa. Ponadto "Poradnik Handlowca" obchodził jubileusz 20-lecia obecności w sklepach FMCH, a "Poradnik Restauratora" 15. rok działalności w branzy HoReCa.

PORADNIK HANDLOWCA - CZERWIEC 2013

W aktualnościach zamieszczona została informacja na temat otwarcia kolejnej placówki uruchomionej pod szyldem Premium Nasz Sklep w maju br. Jej właścicielami są Grzegorz Zarenek i Marcin Król. Placówka działa w Nowym Sączu przy ulicy Tarnowskiej. Liczy ponad 450 m2 i oferuje ponad 6 tys. pozycji asortymentowych.

PORADNIK HANDLOWCA - CZERWIEC 2013

W numerze zamieszczona została relacja z biesiady handlowej zorganizowanej przez firmę Specjał w maju br. Na spotkanie handlowców w podrzeszowskim Dworze Ostoya stawiło się ponad 120 wystawców. Biesiadę poprzedziło Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy sieci Nasz Sklep. Część handlowa rozpoczęła się o godz. 14 i trwała do późnych godzin wieczornych, a jej zwieńczeniem była zabawa przy muzyce biesiadnej i grillach.

HANDEL - CZERWIEC 2013

W dziale Twój handel zamieszczony został wywiad z Krzysztofem Tokarzem, prezesem GK Specjał, który uważa, że przyszłość hurtu i detalu to ścisła współpraca hurtowego operatora i sieci franczyzowej. Jak podkreśla Krzysztof Tokarz przyszłością tego rynku będzie kanał nowoczesny oraz franczyza z hurtowym operatorem. W drugim przypadku oznaczać to będzie zoptymalizowanie kosztów operatora, aby dostarczyć franczyzowym sklepom produkty po najniższych cenach. Po stronie sklepów też będzie wymagana optymalizacja kosztów, aby sprzedawać produkty po konkurencyjnych cenach. Jeśli tak się nie stanie, klienci nie będą w stanie zaakceptować cen i w ogóle odejdą do kanału nowoczesnego. Poza tym obsługa, dobór asortymentu i jakość świeżych produktów będą decydowały o tym, czy sklepy franczyzowe będą się rozwijały i skutecznie konkurowały na rynku, czy też będą musiały się zamknąć. Specjał jest operatorem trzech formatów franczyzowych: sieci Nasz Sklep, Delikatesy Premium i Delikatesy Sezam. Obecnie bardzo mocno rozwijany jest twardy model franczyzy – Delikatesy Premium.

HURT i DETAL - CZERWIEC 2013

W czerwcowym numerze zamieszczona została obszerna relacja z III edycji konkursu Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich. Specjalną nagrodę odebrał m.in. prezes Krzysztof Tokarz za osobowość w handlu i dystrybucji oraz stworzenie największej ogólnopolskiej firmy dystrybucyjnej z polskim kapitałem.

ŻYCIE HANDLOWE – MAJ 2013

W dziale Aktualności na stronie 12 zamieszczona została informacja dotycząca uruchomienia pierwszego w Głogowie Małopolskim sklepu w formacie Delikatesy Premium. Inauguracja placówki odbyła się  w obecności prezesa PSH Nasz Sklep Jana Sałaty oraz burmistrza Głogowa Małopolskiego Pawła Baja. Rozpoznawalność marki Premium wśród klientów niewątpliwie zagwarantują zastosowane elementy wizualizacji zewnętrznej. W celu zapewnienia najwyższych standardów personel przeszedł cykl szkoleń, a placówka przed otwarciem przeszła gruntowny remont elewacji, wyposażona została w nowe regały i urządzenia chłodnicze oraz system informatyczny współpracujący z centralą sieci Nasz Sklep.

PORADNIK HANDLOWCA – MAJ 2013

W artykule zatytułowanym "Nasz Sklep- franczyza w kilku wariantach" zamieszczony został wywiad z Prezesem Zarządu Polskiej Sieci Handlowej Nasz Sklep S.A. W rozmowie poruszony został temat m.in. twardej franczyzy, ekspansji na pozostałe województwa, różnych modeli franczyzy.

PORADNIK HANDLOWCA – MAJ 2013

W artykule zatytułowanym „W Rzeszowie dla wszystkich handlowców jest miejsce” przegląd lokalnego rynku. Rzeszów jest najważniejszym centrum przemysłowo-handlowym Polski południowo- wschodniej. Pomimo pojawienia się w ostatnich latach dużych marketów nie wpłynęły one negatywnie na obroty lokalnych sklepów.

1  Poprzednia  43  44  45  46  47  48  49  50  51  Nastepna  59