RYNEK SPOŻYWCZY – NR 1 (30) 2013

W numerze zamieszczona została Lista 400 sieci detalicznych i hurtowych. W zestawieniu w pierwszej dwudziestce znalazła się Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep S.A. oferująca dwa modele franczyzy pod brandem Nasz Sklep oraz Delikatesy Premium.

RYNEK SPOŻYWCZY – NR 1 (30) 2013

Dla branży hurtowej oraz sieci handlowych rok 2013 będzie bardzo trudny, co podkreśla w komentarzu do artykułu prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz. Specjał stawia na dalszy rozwój, m.in. poprzez inwestycje w  segment produktów nabiałowo- tłuszczowych. Chcemy być na krajowym rynku największą firmą dystrybucyjną z kapitałem polskim – podkreśla Krzysztof Tokarz.

ŻYCIE HANDLOWE – KWIECIEŃ 2013

W dziale Regionalne inicjatywy wzięto pod lupę województwo podkarpackie i działającą w regionie Gminną Spółdzielnię z Głogowa Małopolskiego. Cztery z piętnastu sklepów GS-u działa pod szyldem Nasz Sklep, w marcu jeden z nich przeszedł pod skrzydła Naszego Sklepu Premium.

ŻYCIE HANDLOWE – KWIECIEŃ 2013

W organizowanym przez Życie Handlowe konkursie Przeboje FMCG tegoroczne jury nie miało łatwego zadania, bowiem trzeba było wybierać spośród niemal 450 zgłoszeń. W składzie dziesięcioosobowego jury zasiadał również prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz.

ŻYCIE HANDLOWE – KWIECIEŃ 2013

W dziale Aktualności w artykule zatytułowanym „Alkohol i nabiał napędzają łódzki Specjał” przeczytamy o imponujących wynikach sprzedaży w dwóch kategoriach: alkohol i nabiał, o które oddział poszerzył ofertę z początkiem roku. Sprzedaż alkoholu w lutym osiągnęła wartość 200 tys. zł, zaś oddział nabiałowy po pierwszych tygodniach działalności wypracował już w lutym obroty rzędu 600 tys. zł.

WIADOMOŚCI HANDLOWE – KWIECIEŃ 2013

"Łódzki oddział Specjału rozszerzył ofertę o alkohole i nabiał"- w ofercie hurtowni znalazło się blisko 700 pozycji z zakresu mocnych alkoholi oraz ponad 160 indeksów piw. Dystrybucja alkoholi prowadzona jest z wyodrębnionego magazynu o powierzchni blisko 1000 mkw. Oddział nabiałowy dysponuje dwoma magazynami wysokiego składowania i magazynem przyjęć o łącznej powierzchni 900 mkw. w jego stałe ofercie znalazło sie ponad 500 SKU.

WIADOMOŚCI HANDLOWE – KWIECIEŃ 2013

Artykuł ze str. 24 poruszył temat franczyzy, bowiem spółka PSH Nasz Sklep przystąpiła do porządkowania oferty franczyzowej. Obecnie obejmuje ona cztery formaty: Delikatesy Premium, Delikatesy Sezam, Nasz Sklep i Nasz Sklep Express, przy czym największą uwagę skupia ten pierwszy. Gdy detalista zdecyduje się na twardą franczyzę, sieć uczestniczy w przygotowaniu sklepu od projektu do otwarcia.

WIADOMOŚCI HANDLOWE – KWIECIEŃ 2013

Na str. 11 w dziale Handel zamieszczony został news dotyczący nowego formatu sklepów. W Tarnowie od połowy stycznia uruchomiony został Dyskont Niskich Cen Cent, który jest odpowiedzią na konkurencję ze strony sieci dyskontowych. Koncepcja formatu w założeniu łączy szeroką ofertę produktów wysokiej jakości i sprawdzonych marek z fachową obsługą oraz zagwarantowanie klientowi najniższych cen. Na powierzchni ponad 500 mkw. znalazło się ponad 20 000 indeksów.

HANDLOWIEC – MARZEC / KWIECIEŃ 2013

W dziale Analiza pod lupę wzięto asortyment nabiałowy zamieszczany w gazetkach promocyjnych sieci franczyzowych. Na wykresach pokazano, jakie jest natężenie promowania poszczególnych kategorii oraz ich udział w liczbie modułów w poszczególnych okresach oraz w sieciach w całym 2012 r. W promocjach Naszego Sklepu najbardziej eksponowanymi produktami były te z kategorii margaryn, później masło, olej i oliwa z oliwek i na końcu smalec i pozostałe tłuszcze do smażenia.

WIADOMOŚCI HANDLOWE – MARZEC 2013

Zamieszczony na str. 4 Marketingowy Ranking Sieci Detalicznych stanowi wszechstronną klasyfikację najważniejszych sieci detalicznych działających w Polsce. W rankingu według formatów w kategorii sklepy spożywcze (małe, średnie, duże) Nasz Sklep zajął 7. miejsce otrzymując łączną notę 60,85 punktów w skali od 1 do 100. Natomiast w zestawieniu ogólnym wśród wszystkich formatów Nasz Sklep zajął 30. miejsce notując tym samym wzrost w liczbie punktów w stosunku do roku ubiegłego.

1  Poprzednia  43  44  45  46  47  48  49  50  51  Nastepna  57