PORADNIK HANDLOWCA - GRUDZIEŃ 2012

W dziale aktualności zamieszczone zostało podsumowanie XV Targów Specjał Rzeszów 2012. W dniach 7-8 listopada 2012 r. do Rzeszowa zjechało ponad 240 wystawców z całej Polski. Uroczysta inauguracja targów z udziałem władz regionu nastąpiła o godz. 12:00. Dla zwiedzających przygotowano mnóstwo atrakcji, smacznych degustacji, promocji oraz specjalnych rabatów. Zaprezentowana został m.in. oferta paczek mikołajowych oraz świątecznych. Gwiazdą XV edycji Targów był najsłynniejszy Włoch w Polsce – Paolo Cozza, z którym zwiedzający mieli szansę porozmawiać na stoisku Bottari. Podczas dwóch dni Targów kupcy mogli zapoznać się z szeroką gamą produktów i usług branży spożywczej. Nawiązane zostały liczne kontakty handlowe, które, w przyszłości, zapewne zaowocują wieloletnią współpracą.

HANDEL - GRUDZIEŃ 2012

W dziale makrohandel: wydarzenia relacja z XV Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły się w dniach 7-8 listopada 2012 r. Była to edycja rekordowa zarówno pod względem liczby wystawców, obrotów, jak i  wyniku handlowego. Największe wzrosty podczas rzeszowskiego spotkania odnotowały firmy - Grupa Maspex Wadowice, Kraft Foods Polska, Prima, Stock Polska, Carlsberg Polska i Mlekpol Grajewo. Nowością podczas listopadowej imprezy wystawienniczo-handlowej był sektor HoReCa.

ŻYCIE PODKARPACKIE - 19 GRUDNIA 2012

W ogłoszonym przez Życie Podkarpackie konkursie na najsympatyczniejszego sprzedawcę podczas dwumiesięcznego głosowania z 240 kandydatów wybrano zwycięzcę. Tytuł najsympatyczniejszego sprzedawcy przypadł w udziale Pani Monice Bieniek, pracującej w PSH Nasz Sklep, sklep nr 13 w Jarosławiu.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2012

W numerze zamieszczony został również wywiad z prezesem GK Specjał nt. otwarcia nowego Oddziału w Gdańsku. Ocenia się, że koszt uruchomienia jednego oddziału wynosi ok. 15 mln zł. Specjał uruchomił w krótkim czasie dwa oddziały: w Łodzi i w Gdańsku.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym "Dystrybutor z Rzeszowa nie zwalnia tempa” kolejny newsy dotyczące zakończonej XV edycji Targów oraz uruchomienia oddziału w Łodzi. Rzeszowskie targi okazały się rekordowe, zarówno jeśli chodzi o liczbę dostawców, jak i osiągnięte obroty. Z kolei Jesienne Targi w Łodzi były okazją do oficjalnego otwarcia oddziału firmy w tym mieście. Jak podkreśla prezes GK Specjał, Krzysztof Tokarz – Oddział w Łodzi udało nam się uruchomić w ekspresowym tempie. Było to możliwe dzięki doświadczeniu, jakie zdobyliśmy podczas otwierania kolejnych oddziałów, ale przede wszystkim dzięki skompletowaniu w Łodzi zespołu znakomitych, doświadczonych i zaangażowanych fachowców.

HANDLOWIEC - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2012

Na str. 20 zamieszczona została obszerna relacja z XV Targów zorganizowanych przez firmę Specjał w Rzeszowie. Podczas targów swoją ofertę zaprezentowało ponad 240 wystawców z całej Polski. Dla zwiedzających przygotowane zostały liczne promocje, degustacje a także jak co roku badania medyczne. Nowością był specjalnie przygotowany sektor dla firm związanych z branżą HoReCa. Tradycyjnie po zakończeniu pierwszego dnia targowego rozdane zostały dyplomy oraz statuetki dla najlepszych wystawców.

RYNEK SPOŻYWCZY - NR 5 (29) 2012

Producenci, przetwórcy i przedstawiciele sektora handlu byli gośćmi V Forum Rynku Spożywczego i Handlu, zorganizowanego przez Grupę PTWP. W ciągu dwóch dni odbyło się 13 debat, w których wzięło udział ponad 80 panelistów. Forum odwiedziło ok. 1 000 gości. Prezes GK Specjał, Krzysztof Tokarz wziął udział w dyskusji nt. Franczyza w Polsce – małe formaty, wielki perspektywy.

ŻYCIE HANDLOWE - LISTOPAD 2012

W dziale Aktualności w artykule zatytułowanym „Specjał pierwszy raz targował w Łodzi” podsumowanie pierwszej jesiennej edycji Targów w Łodzi, w której udział wzięło 83 producentów, wśród nich liderzy branży FMCG.Impreza obfitowała w degustacje i inne atrakcje przygotowane z myślą o odwiedzających. Producenci – wystawcy zaoferowali preferencyjne ceny, specjalne rabaty i pakiety. Prezentowali także oferty i nowości bożonarodzeniowe. Zaowocowało to licznymi zamówieniami targowymi ze strony blisko 1 000 klientów, którzy odwiedzili targi.

SUPER NOWOŚCI - 12 LISTOPADA 2012

Na str. 10 zamieszczona została rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem Grupy Kapitałowej, w której poruszone zostały kwestie dotyczące m.in. kryzysu gospodarczego, pierwszego półrocza 2012 roku w handlu, udziału firmy w rankingach, działaniach prospołecznych a także  organizowanych XV Targach Biznes Żywność Medycyna, które były rekordowe pod względem liczby wystawców, wśród których największe wzrosty odnotowali: Grupa Maspex Wadowice, Kraft Foods, Prima, Stock Polska, Carlsberg, Mlekpol Grajewo. Nowością na targach był sektor utworzony dla osób związanych z branżą HoReCa. Podczas targów odbyły się liczne degustacje dla zwiedzających. Mogli również skorzystać z bezpłatnych badań medycznych.

SUPER NOWOŚCI - 9 LISTOPADA 2012

W dodatku do piątkowego wydania Super Nowości, programie telewizyjnym zamieszczona została reklama paczek mikołajowych. Specjał jako firma z długoletnim doświadczeniem oferuje w tym zakresie profesjonalne doradztwo, szeroką ofertę asortymentową i bardzo korzystne ceny. Oferta paczkowa jest skierowana zarówno do firm jak i klientów indywidualnych.

1  Poprzednia  44  45  46  47  48  49  50  51  52  Nastepna  56