ŻYCIE HANDLOWE – LUTY 2013

W dziale Aktualności „Specjał zmienia siedzibę i inwestuje w nabiał” news o dużych zmianach zachodzących w Grupie Kapitałowej Specjał. Z początkiem nowego roku firma przeniosła swoją siedzibę do Warszawy a także konsekwentnie realizując plan ogólnopolskiej ekspansji  rozpoczęła rozbudowę asortymentu nabiałowo- tłuszczowego. Podjęte w związku z tym inwestycje pomogą w ciągu dwóch lat zwiększyć obroty o ponad 400 mln zł. Do tej pory z dwunastu oddziałów tylko dwa (Rzeszów i Tomaszów Lubelski) oferowały produkty nabiałowe, niedawno dołączyły do nich kolejne (Łódź, Gdańsk i Lublin). W planach inwestycyjnych Specjału są też chłodnie w pozostałych Oddziałach: w Krakowie, Czeladzi i Wrocławiu.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2013

W dziale handel zamieszczone zostały dwa artykuły, jeden dotyczący marek własnych Specjał, drugi dotyczący inwestycji w nabiał i tłuszcze. Marki własne PL i produkty Nice Price cieszą się coraz większym zainteresowanie, ale jak podkreślają sami handlowcy- O sukcesie tej oferty zadecydują przede wszystkim konsumenci. Pierwsze sygnały są zachęcające.

Kolejnym projektem Specjału na rynku jest zwiększenie obrotów o ponad 400 mln zł w ciągu dwóch lat oraz poszerzenie asortymentu o około 1000 indeksów. Realizowane przedsięwzięcie zakłada inwestycje w asortyment nabiałowo-tłuszczowy.

HANDLOWIEC - STYCZEŃ/LUTY 2013

W artykule zatytułowanym Ekspansja Grupy Kapitałowej Specjał przeczy kryzysowi zapowiedź dalszej i skutecznej ekspansji, a tym samym alternatywną ofertę wobec innych użytkowników polskiego rynku. Firma należy obecnie do czołówki najszybciej rozwijających się przedsiębiorstw w Polsce. Ekspansję potwierdzają m.in. inwestycje, które są konsekwencją zwiększonych obrotów i zysków firmy. Specjał wprowadza właśnie nowy projekt, którego założeniem jest wzrost obrotów o ponad 400mln zł w ciągu dwóch lat. Realizowane przedsięwzięcie zakłada inwestycje w asortyment nabiałowo- tłuszczowy, które przyspieszą rozwój spółki.

HANDEL - STYCZEŃ/LUTY 2013

W artykule zatytułowanym Najwięksi we franczyzie zamieszczona została lista 25 największych sieci franzczyzowych. Na 3. miejscu znalazły się Nasz Sklep, Delikatesy Sezam i Delikatesy Premium z liczbą 2233 sklepów.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - STYCZEŃ 2013

W noworocznej sondzie "Wiadomości Handlowych” głos zabrał m.in. prezes Krzysztof Tokarz. Podsumowując poprzedni podkreśla, że był to dynamiczny okres, charakteryzujący się dużymi zmianami w otoczeniu konkurencyjnym firm z branży FMCG. Dla Specjału rok 2012 był udany. Firma zanotowała spory wzrost sprzedaży, któremu jednak towarzyszyło wyraźne obniżenie marż. Mimo to poszerzona została oferta handlowa, jak i zasięg działania, poprzez uruchomienie oddziałów w Łodzi i Gdańsku. Jednak spowolnienie gospodarcze wymusza wprowadzenie zmian zarówno organizacyjnych w strukturze firmy, jak i prowadzi często do eliminacji złych nawyków.

PORADNIK HANDLOWCA - STYCZEŃ 2013

W styczniowym numerze Poradnika Handlowca w temacie miesiąca podsumowanie minionego 2012 r., jaki on był dla podmiotów działających w branży FMCG. Dla GK Specjał oznaczał on ekspansję działalności na kolejne województwa, otworzenie oddziału w Łodzi i w Gdańsku. Firma za cel postawiła sobie objęcie pozycji niekwestionowanego wicelidera w dystrybucji produktów FMCG w Polsce.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - STYCZEŃ 2013

W "Byle do wiosny” - o szefach jeżdżących na dwóch kółkach. W artykule przeczytamy m.in. o zamiłowaniu Krzysztofa Tokarza do jednośladów, bowiem Prezes GK Specjał jest w posiadaniu BMW 650 Enduro. Najdłuższą trasę jaką pokonał była podróż do Chorwacji – ponad 1250 km w jedną stronę.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

Na str. 18-19 zamieszczona została sonda „Co czeka polski handel w 2013 r.?”, w której udział wziął m.in. Krzysztof Tokarz, prezes GK Specjał. Jak sam zauważa, szykuje nam się trudny rok pod względem gospodarczym. [...] Jest to idealny moment na przejęcia. Pomimo hamującej gospodarki będzie to dla nas rok inwestycji i rozwoju.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

W dziale aktualności zamieszczona została krótka notka dotycząca XV Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły się w dniach 7-8 listopada 2012 r. W największej imprezie wystawienniczo- handlowej w południowo- wschodniej Polsce wzięła udział rekordowa liczba wystawców - 240 firm.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

W dziale aktualności zamieszczony został news dotyczący ekspansji Delikatesów Premium w Łódzkiem. Wkrótce ruszą tam dwie pierwsze placówki w tej formule. Delikatesy Premium to placówki samoobsługowe o dużej powierzchni handlowej, ukierunkowane na wysoki standard obsługi klienta.

1  Poprzednia  44  45  46  47  48  49  50  51  52  Nastepna  57