SUPER NOWOŚCI - 7 LISTOPADA 2012

Na str. 13 zamieszczony został artykuł dotyczący XV Targów organizowanych przez firmę Specjał oraz zaproszenie na tę niewątpliwie największą imprezę wystawienniczo- handlową w południowo- wschodniej Polsce. Podczas dwóch dni targowych swoją ofertę zaprezentowała rekordowa liczba wystawców. Ponad 220 firm zgłosiło się do tegorocznej imprezy handlowej. Dla zwiedzających przygotowano mnóstwo atrakcji, specjalnych rabatów, atrakcyjnych promocji czy smakowitych degustacji, zaprezentowano ofertę paczek świątecznych. Jak co roku przygotowane zostały również bezpłatne badania medyczne. Po zakończonym pierwszym dniu targów, podczas uroczystego bankietu wręczone zostały statuetki Marszałka Województwa Podkarpackiego, Wojewody Podkarpackiego, Prezydenta Miasta Rzeszowa oraz Statuetki Złoty Specjał.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2012

Na stronie 62 zamieszczona została reklama XV Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2012, które odbyły się w dniach 7-8 listopada 2012 na Hali Podpromie. Wraz z firmą Specjał współorganizatorami Targów było PZL Cezal i PSH Nasz Sklep.

HANDLOWIEC - WRZESIEŃ/PAŹDZIERNIK 2012

Na str. 27 zamieszczona została informacja dotycząca XV Targów Biznes Żywność Medycyna 2012, które odbyły się 7 listopada w godzinach od 10:00 do 18:00 oraz 8 listopada w godzinach od 10:00 do 15:00 w hali na Podpromiu.

HANDEL - WRZESIEŃ 2012

Na str. 105 w dziale Makrohandel: wydarzenia w artykule zatytułowanym „Listopadowe rzeszowskie specjały” zamieszczona została zapowiedź kolejnej, XV edycji Targów, które zaplanowano na 7-8 listopada 2012 r. Tegoroczna edycja przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Zapowiadana liczba 200 wystawców mocno przekroczyła tę liczbę. Zwiedzający mogli zapoznać się z ofertą: producentów artykułów spożywczych, wyposażenia sklepów, opakowań i środków czystości, drukarni. Jak co roku kapituła konkursowa przyznawała statuetki za najciekawszą promocję i reklamę targową, najciekawszą ofertę targową oraz dla targowego lidera w trzech kategoriach: biznes, żywność, medycyna oraz trzy statuetki Złoty Specjał za Produkt Roku i Debiut Roku.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - WRZESIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym „Otwieramy oddział w Łodzi, dostawy ruszą we wrześniu” rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem Grupy Kapitałowej Specjał na temat kolejnego kroku w obranej strategii firmy, a więc decyzja o otwarciu oddziału w Łodzi. Jak podkreśla Prezes Krzysztof Tokarz – Od dawna byliśmy zainteresowani prowadzeniem dystrybucji w tej części Polski.[...] Firma to ludzie, a nam udało się zbudować zespół z doświadczonych fachowców, znających regionalny rynek i zorientowany na możliwie najlepszą współpracę z kontrahentami.

PORADNIK HANDLOWCA - WRZESIEŃ 2012

W dziale Aktualności zamieszczona została reklama XV Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2012, które odbędą się 7-8 listopada 2012 r. w Hali na Podpromiu.

RZECZPOSPOLITA - LISTA 2000

Lista 2000 Rzeczpospolitej tworzona jest od dziesięciu lat. Kolejna jej edycja jest lepsza niż poprzednia. Poprawiły się bowiem wyniki obecnych na niej firm. Grupa Kapitałowa Specjał zajęła 78 miejsce poprawiając tym samym swoją pozycję sprzed roku o cztery miejsca. W liście przedstawione zostały dane finansowe zebrane podczas przygotowywania rankingu, m.in.: przychody ze sprzedaży w 2011 r. wyniosły 3 798 785 tys. zł, wynik operacyjny – 3 074 tys. zł, wynik netto – 2 822 tys. zł, amortyzacja – 13 049 tys. zł, aktywa – 243 721 tys. zł.

RYNEK SPOŻYWCZY - NR 3 (27) 2012

W artykule zatytułowanym „Handel pod presją demografii i nowych technologii” zamieszczona została relacja z IV Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Zmiany demograficzne, jakie czekają nas w najbliższych latach, i rozwój handlu internetowego to jedno z największych wyzwań, jakie stoją przed właścicielami sieci handlowych w Polsce – ocenili uczestnicy panelu „Handel i dystrybucja w Polsce na nowym poziomie konkurowania”. W trakcie panelu dyskusyjnego Robert Krzak, członek zarządu grupy kapitałowej Specjał, podał wyniki badania firmy CB Richard Ellis, która co roku wydaje raport pod nazwą „Jak międzynarodowy jest biznes retailowy?” Z krajów naszego obszaru Czechy były na 18. miejscu, a Polska nie mieści się nawet w pierwszej dwudziestce. W Polsce cztery największe sieci handlowe to firmy zagraniczne, podczas gdy na innych rynkach często są to firmy rodzime.

POLSKA ORGANIZACJA PRACODAWCÓW OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH

W broszurze informacyjnej o Polskiej Organizacji Pracodawców Osób Niepełnosprawnych, w której czytamy m.in. o działalności organizacji, zamieszczone zostały również wypowiedzi jej członków, wśród nich Krzysztofa Tokarza, Prezesa Grupy Kapitałowej Specjał. Firma Specjał jest członkiem POPON od 16 lat, a więc od początku jej istnienia. Wspólnie podejmowane są zabiegi o przejrzyste i jasne prawo, sprzyjające rozwojowi firm i tworzeniu nowych miejsc pracy. Dzięki wspólnym staraniom udało się wywalczyć wiele korzystnych zmian dla pracodawców osób niepełnosprawnych.

PULS BIZNESU - SIERPIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym "Specjał inwestuje w trudnych czasach" - rzeszowska firma rozszerza sieć franczyzową, wprowadza system IT oraz rozmawia o przejęciach.

1  Poprzednia  45  46  47  48  49  50  51  52  53  Nastepna  56