HURT I DETAL - STYCZEŃ 2019

W edytorialu magazynu Hurt i Detal, Tomasz Pańczyk, Redaktor Naczelny, piszę o obecnej sytuacji w handlu w kontekście zachodzących zmian.  Wspomina o znacznej ilości przejęć czy likwidacji niektórych sklepów, a nawet całych brandów. Podkreśla jednak, że na polski rynek wyróżnia obecność silnych hurtowników, takich jak Specjał, którzy mocno wspierają właścicieli małych sklepów spożywczych,

HANDEL - GRUDZIEŃ 2018

W grudniowym wydaniu magazynu Handel opublikowano relację z debaty „Handel i producenci to dwie strony medalu. Dlaczego nie jedna? Blaski i cienie współpracy polskich dystrybutorów i producentów”. Dyskusja ta odbywała się w ramach części merytorycznej listopadowych targów organizowanych przez GK Specjał. W debacie udział wzięli udział producenci, a jej moderatorem była redaktor naczelna „Handlu” – Barbara Mikusińska-Ozdobińska. Podczas dyskusji poruszono wiele istotnych tematów dotyczących teraźniejszości i przyszłości polskiego handlu.

HURT I DETAL – GRUDZIEŃ 2018

W grudniowym wydaniu magazynu Hurt i Detal znalazła się rozmowa z prezesem Grupy Kapitałowej Specjał. W udzielonym wywiadzie prezes opowiedział o bieżącej sytuacji w polskim handlu detalicznym i hurtowym, w także perspektywach rozwoju. W rozmowie prezes GK Specjał znaczył, że polski rynek jest jednym z najbardziej konkurencyjnych w Europie, dlatego wiele firm  nie  radzi sobie i w efekcie zawęża swoją działalność, albo całkowicie się wycofuje. Jednocześnie dodał, że firma Specjał ma przed sobą obiecujące perspektywy rozwoju. Jak mówił doświadczona kadra i dobre wyniki finansowe pozwalają firmie na realizacje śmiałych i dużych projektów m.in. przejęć. W kontekście planów na kolejne lata prezes GK Specjał zapowiedział rozwój firmy i zwiększenie obrotów.

STREFA BIZNESU – LISTOPAD 2018

Na łamach magazynu Strefa Biznesu znalazła się relacja z XIV Gali Podkarpackiego Klubu Biznesu, podczas której nagrodzono osoby oraz firmy, które wnoszą szczególny wkład w rozwój regionu oraz promują Polskę i Podkarpacie za granicą. W gronie zaproszonych gości znalazł się prezes grupy Kapitałowej Specjał – Krzysztof Tokarz.

PORADNIK HANDLOWCA – GRUDZIEŃ 2018

W magazynie Poradnik Handlowca zmieszczono artykuł podsumowujący IX edycję ogólnopolskiego konkursu dla niezależnych handlowców pod nazwą „Odśwież swój sklep”.  Zwycięzcę wyłoniła redakcja pisma oraz sponsorzy. To właśnie w gronie sponsorów znalazła się Grupa Kapitałowa Specjał. Nasza firma dla zwycięskiego sklepu „Delikatesik” w Krzeszowicach ufunduje kompletne wyposażenie sklepu (meble oraz sprzęt chłodniczy).

PORADNIK HANDLOWCA – GRUDZIEŃ 2018

W ostatnim w tym roku wydaniu magazynu Poradnik Handlowca opublikowano podsumowanie XXI Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2018. W materiale podkreślono rekordową skalę wydarzenia – zarówno w kwestii  zaprezentowanej oferty handlowej, jak również frekwencji wśród odwiedzających. Zaznaczono, że liczba blisko 300 wystawców to jeden z najlepszych wyników w całej ponad 20-letniej tradycji tego wydarzenia. W materiale wspomniano także o uroczystej Gali Wieczornej, podczas której goście bawili się na koncercie gwiazdy wieczoru – zespołu Zakopower oraz o występie Zenona Martyniuka. W tekście czytamy również o ogólnopolskim kongresie „Dokąd zmierza polski handel?”, który był zorganizowany w ramach Targów.

SUPER NOWOŚCI – LISTOPAD 2018

W dzienniku Super Nowości opublikowano obszerną relację z XXI Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2018. W materiale szczegółowo opisano przebieg wydarzenia. Już na wstępie zaznaczono rekordowe osiągnięcia organizatorów – sprzedaż i frekwencje. W dalszej części artykułu przedstawiono przebieg wydarzenia. Wiele miejsca poświęcono odbywającemu się w ramach Targów – ogólnopolskiemu kongresowi „Dokąd zmierza polski handel?”. W artykule wspomniano również o zorganizowanej loterii Targomania. W szczegółach opisano także nagrody przyznane podczas Targów (Złote Medale, statuetki przyznawane przez władze miasta i regionów, Złote Specjały) oraz ich laureatów. W podsumowaniu artykułu znalazła się informacja o licytacji prac, z której całkowity dochód został przekazany na rzecz podopiecznych Fundacji Specjał.

SUPER NOWOŚCI - PAŹDZIERNIK 2018

W weekendowym wydaniu gazety SUPER NOWOŚCI, które ukazało się  19 października br. opublikowany został materiał prasowy, w którym Cezal zapraszał do udział w XXI edycji Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota Rzeszów 2018.  W artykule poinformowano, iż jak co roku na Targi medyczne zapraszane są firmy, które zaprezentują między innymi oferty  z zakresu medycyny naturalnej, profesjonalnych środków czystości i higieny, sprzętu i aparatury medycznej, mebli medycznych, środków opatrunkowych, odzieży i obuwia medycznego. Podkreślono także, iż równocześnie z Targami odbędzie się zorganizowany przez Podkarpacką Okręgową Izbę Aptekarską duży panel wykładowy dla farmaceutów. Natomiast Partner Targów Medycznych - Centrum Medyczne Medyk sp. z.o.o., przygotowała cykl bezpłatnych prelekcji na temat profilaktyki zdrowia dla odwiedzających Targi. Dodatkowo zapraszano również na bezpłatne badania i  konsultacje lekarskie ze specjalistami.

SUPER NOWOŚCI - PAŹDZIERNIK 2018 / LISTOPAD 2018

15 październik oraz 5 listopada w gazecie SUPER NOWOŚCI opublikowane zostały zapowiedzi XXI edycji Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota Rzeszów 2018. W materiałach opisano najważniejsze elementy w ramach zbliżającego się wydarzenia, w tym organizowany po raz pierwszy równocześnie z targami ogólnopolski kongres: „Dokąd zmierza polski handel”. Wskazano liczne atrakcje, które czekają na odwiedzających w tym loterię Targomania, koncerty gwiazd oraz liczne promocje, degustacje i pokazy kulinarne.

WIADOMOSCIHANLOWE.PL – WRZESIEŃ 2018

We wrześniu  w serwisie wiadomoscihandlowe.pl zamieszczono informację, iż Grupa Kapitałowa Specjał uruchomiła we wrześniu nowy oddział dystrybucyjny. Autor informacji piszę, iż  hala w samoobsługowym systemie Cash & Carry ruszyła w Ostrowcu Świętokrzyskim, w miejscu, w którym do lipca tego roku funkcjonował oddział Bać-Polu. Obiekt dysponuje powierzchnią sprzedaży 1 640 mkw., w tym chłodnią o powierzchni 200 mkw. Jak czytamy w materiale, prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz podkreślił w trakcie otwarcia, że powstanie nowego obiektu, było możliwe dzięki wsparciu klientów. Wielu z nich zrobiło zakupy w dniu otwarcia obiektu.

1  Poprzednia  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Nastepna  59