PORADNIK HANDLOWCA - STYCZEŃ 2013

W styczniowym numerze Poradnika Handlowca w temacie miesiąca podsumowanie minionego 2012 r., jaki on był dla podmiotów działających w branży FMCG. Dla GK Specjał oznaczał on ekspansję działalności na kolejne województwa, otworzenie oddziału w Łodzi i w Gdańsku. Firma za cel postawiła sobie objęcie pozycji niekwestionowanego wicelidera w dystrybucji produktów FMCG w Polsce.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - STYCZEŃ 2013

W "Byle do wiosny” - o szefach jeżdżących na dwóch kółkach. W artykule przeczytamy m.in. o zamiłowaniu Krzysztofa Tokarza do jednośladów, bowiem Prezes GK Specjał jest w posiadaniu BMW 650 Enduro. Najdłuższą trasę jaką pokonał była podróż do Chorwacji – ponad 1250 km w jedną stronę.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

Na str. 18-19 zamieszczona została sonda „Co czeka polski handel w 2013 r.?”, w której udział wziął m.in. Krzysztof Tokarz, prezes GK Specjał. Jak sam zauważa, szykuje nam się trudny rok pod względem gospodarczym. [...] Jest to idealny moment na przejęcia. Pomimo hamującej gospodarki będzie to dla nas rok inwestycji i rozwoju.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

W dziale aktualności zamieszczona została krótka notka dotycząca XV Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły się w dniach 7-8 listopada 2012 r. W największej imprezie wystawienniczo- handlowej w południowo- wschodniej Polsce wzięła udział rekordowa liczba wystawców - 240 firm.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

W dziale aktualności zamieszczony został news dotyczący ekspansji Delikatesów Premium w Łódzkiem. Wkrótce ruszą tam dwie pierwsze placówki w tej formule. Delikatesy Premium to placówki samoobsługowe o dużej powierzchni handlowej, ukierunkowane na wysoki standard obsługi klienta.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2012/STYCZEŃ 2013

W dziale regionalne inicjatywy pod lupę wzięto województwo pomorskie, gdzie po upadku Rabatu Service lukę dystrybucyjną wypełnił Specjał. Jak podkreśla dyrektor gdańskiego oddziału, Bartłomiej Szamota – Zbudowaliśmy oddział na bardzo silnych filarach, jakimi są doświadczeni ludzie w każdym z działów. Rzeszowski dostawca już oferuje 3,6 tys. indeksów, baza stale się powiększa, a w I kwartale 2013 roku będą wprowadzone alkohole. Hitem okazały się produkty z programu NICE PRICE. Klienci, którzy podpisują umowy ze Specjałem otrzymują szereg korzyści, nie tylko cenowych, ale także związanych z uczestnictwem w programach marketingowych.

PORADNIK HANDLOWCA - GRUDZIEŃ 2012

W dziale aktualności zamieszczone zostało podsumowanie XV Targów Specjał Rzeszów 2012. W dniach 7-8 listopada 2012 r. do Rzeszowa zjechało ponad 240 wystawców z całej Polski. Uroczysta inauguracja targów z udziałem władz regionu nastąpiła o godz. 12:00. Dla zwiedzających przygotowano mnóstwo atrakcji, smacznych degustacji, promocji oraz specjalnych rabatów. Zaprezentowana został m.in. oferta paczek mikołajowych oraz świątecznych. Gwiazdą XV edycji Targów był najsłynniejszy Włoch w Polsce – Paolo Cozza, z którym zwiedzający mieli szansę porozmawiać na stoisku Bottari. Podczas dwóch dni Targów kupcy mogli zapoznać się z szeroką gamą produktów i usług branży spożywczej. Nawiązane zostały liczne kontakty handlowe, które, w przyszłości, zapewne zaowocują wieloletnią współpracą.

HANDEL - GRUDZIEŃ 2012

W dziale makrohandel: wydarzenia relacja z XV Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły się w dniach 7-8 listopada 2012 r. Była to edycja rekordowa zarówno pod względem liczby wystawców, obrotów, jak i  wyniku handlowego. Największe wzrosty podczas rzeszowskiego spotkania odnotowały firmy - Grupa Maspex Wadowice, Kraft Foods Polska, Prima, Stock Polska, Carlsberg Polska i Mlekpol Grajewo. Nowością podczas listopadowej imprezy wystawienniczo-handlowej był sektor HoReCa.

ŻYCIE PODKARPACKIE - 19 GRUDNIA 2012

W ogłoszonym przez Życie Podkarpackie konkursie na najsympatyczniejszego sprzedawcę podczas dwumiesięcznego głosowania z 240 kandydatów wybrano zwycięzcę. Tytuł najsympatyczniejszego sprzedawcy przypadł w udziale Pani Monice Bieniek, pracującej w PSH Nasz Sklep, sklep nr 13 w Jarosławiu.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2012

W numerze zamieszczony został również wywiad z prezesem GK Specjał nt. otwarcia nowego Oddziału w Gdańsku. Ocenia się, że koszt uruchomienia jednego oddziału wynosi ok. 15 mln zł. Specjał uruchomił w krótkim czasie dwa oddziały: w Łodzi i w Gdańsku.

1  Poprzednia  46  47  48  49  50  51  52  53  54  Nastepna  59