WIADOMOŚCI HANDLOWE - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym "Dystrybutor z Rzeszowa nie zwalnia tempa” kolejny newsy dotyczące zakończonej XV edycji Targów oraz uruchomienia oddziału w Łodzi. Rzeszowskie targi okazały się rekordowe, zarówno jeśli chodzi o liczbę dostawców, jak i osiągnięte obroty. Z kolei Jesienne Targi w Łodzi były okazją do oficjalnego otwarcia oddziału firmy w tym mieście. Jak podkreśla prezes GK Specjał, Krzysztof Tokarz – Oddział w Łodzi udało nam się uruchomić w ekspresowym tempie. Było to możliwe dzięki doświadczeniu, jakie zdobyliśmy podczas otwierania kolejnych oddziałów, ale przede wszystkim dzięki skompletowaniu w Łodzi zespołu znakomitych, doświadczonych i zaangażowanych fachowców.

HANDLOWIEC - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2012

Na str. 20 zamieszczona została obszerna relacja z XV Targów zorganizowanych przez firmę Specjał w Rzeszowie. Podczas targów swoją ofertę zaprezentowało ponad 240 wystawców z całej Polski. Dla zwiedzających przygotowane zostały liczne promocje, degustacje a także jak co roku badania medyczne. Nowością był specjalnie przygotowany sektor dla firm związanych z branżą HoReCa. Tradycyjnie po zakończeniu pierwszego dnia targowego rozdane zostały dyplomy oraz statuetki dla najlepszych wystawców.

RYNEK SPOŻYWCZY - NR 5 (29) 2012

Producenci, przetwórcy i przedstawiciele sektora handlu byli gośćmi V Forum Rynku Spożywczego i Handlu, zorganizowanego przez Grupę PTWP. W ciągu dwóch dni odbyło się 13 debat, w których wzięło udział ponad 80 panelistów. Forum odwiedziło ok. 1 000 gości. Prezes GK Specjał, Krzysztof Tokarz wziął udział w dyskusji nt. Franczyza w Polsce – małe formaty, wielki perspektywy.

ŻYCIE HANDLOWE - LISTOPAD 2012

W dziale Aktualności w artykule zatytułowanym „Specjał pierwszy raz targował w Łodzi” podsumowanie pierwszej jesiennej edycji Targów w Łodzi, w której udział wzięło 83 producentów, wśród nich liderzy branży FMCG.Impreza obfitowała w degustacje i inne atrakcje przygotowane z myślą o odwiedzających. Producenci – wystawcy zaoferowali preferencyjne ceny, specjalne rabaty i pakiety. Prezentowali także oferty i nowości bożonarodzeniowe. Zaowocowało to licznymi zamówieniami targowymi ze strony blisko 1 000 klientów, którzy odwiedzili targi.

SUPER NOWOŚCI - 12 LISTOPADA 2012

Na str. 10 zamieszczona została rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem Grupy Kapitałowej, w której poruszone zostały kwestie dotyczące m.in. kryzysu gospodarczego, pierwszego półrocza 2012 roku w handlu, udziału firmy w rankingach, działaniach prospołecznych a także  organizowanych XV Targach Biznes Żywność Medycyna, które były rekordowe pod względem liczby wystawców, wśród których największe wzrosty odnotowali: Grupa Maspex Wadowice, Kraft Foods, Prima, Stock Polska, Carlsberg, Mlekpol Grajewo. Nowością na targach był sektor utworzony dla osób związanych z branżą HoReCa. Podczas targów odbyły się liczne degustacje dla zwiedzających. Mogli również skorzystać z bezpłatnych badań medycznych.

SUPER NOWOŚCI - 9 LISTOPADA 2012

W dodatku do piątkowego wydania Super Nowości, programie telewizyjnym zamieszczona została reklama paczek mikołajowych. Specjał jako firma z długoletnim doświadczeniem oferuje w tym zakresie profesjonalne doradztwo, szeroką ofertę asortymentową i bardzo korzystne ceny. Oferta paczkowa jest skierowana zarówno do firm jak i klientów indywidualnych.

SUPER NOWOŚCI - 7 LISTOPADA 2012

Na str. 13 zamieszczony został artykuł dotyczący XV Targów organizowanych przez firmę Specjał oraz zaproszenie na tę niewątpliwie największą imprezę wystawienniczo- handlową w południowo- wschodniej Polsce. Podczas dwóch dni targowych swoją ofertę zaprezentowała rekordowa liczba wystawców. Ponad 220 firm zgłosiło się do tegorocznej imprezy handlowej. Dla zwiedzających przygotowano mnóstwo atrakcji, specjalnych rabatów, atrakcyjnych promocji czy smakowitych degustacji, zaprezentowano ofertę paczek świątecznych. Jak co roku przygotowane zostały również bezpłatne badania medyczne. Po zakończonym pierwszym dniu targów, podczas uroczystego bankietu wręczone zostały statuetki Marszałka Województwa Podkarpackiego, Wojewody Podkarpackiego, Prezydenta Miasta Rzeszowa oraz Statuetki Złoty Specjał.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2012

Na stronie 62 zamieszczona została reklama XV Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2012, które odbyły się w dniach 7-8 listopada 2012 na Hali Podpromie. Wraz z firmą Specjał współorganizatorami Targów było PZL Cezal i PSH Nasz Sklep.

HANDLOWIEC - WRZESIEŃ/PAŹDZIERNIK 2012

Na str. 27 zamieszczona została informacja dotycząca XV Targów Biznes Żywność Medycyna 2012, które odbyły się 7 listopada w godzinach od 10:00 do 18:00 oraz 8 listopada w godzinach od 10:00 do 15:00 w hali na Podpromiu.

HANDEL - WRZESIEŃ 2012

Na str. 105 w dziale Makrohandel: wydarzenia w artykule zatytułowanym „Listopadowe rzeszowskie specjały” zamieszczona została zapowiedź kolejnej, XV edycji Targów, które zaplanowano na 7-8 listopada 2012 r. Tegoroczna edycja przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Zapowiadana liczba 200 wystawców mocno przekroczyła tę liczbę. Zwiedzający mogli zapoznać się z ofertą: producentów artykułów spożywczych, wyposażenia sklepów, opakowań i środków czystości, drukarni. Jak co roku kapituła konkursowa przyznawała statuetki za najciekawszą promocję i reklamę targową, najciekawszą ofertę targową oraz dla targowego lidera w trzech kategoriach: biznes, żywność, medycyna oraz trzy statuetki Złoty Specjał za Produkt Roku i Debiut Roku.

1  Poprzednia  47  48  49  50  51  52  53  54  55  Nastepna  59