WIADOMOŚCI HANDLOWE - WRZESIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym „Otwieramy oddział w Łodzi, dostawy ruszą we wrześniu” rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem Grupy Kapitałowej Specjał na temat kolejnego kroku w obranej strategii firmy, a więc decyzja o otwarciu oddziału w Łodzi. Jak podkreśla Prezes Krzysztof Tokarz – Od dawna byliśmy zainteresowani prowadzeniem dystrybucji w tej części Polski.[...] Firma to ludzie, a nam udało się zbudować zespół z doświadczonych fachowców, znających regionalny rynek i zorientowany na możliwie najlepszą współpracę z kontrahentami.

PORADNIK HANDLOWCA - WRZESIEŃ 2012

W dziale Aktualności zamieszczona została reklama XV Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2012, które odbędą się 7-8 listopada 2012 r. w Hali na Podpromiu.

RZECZPOSPOLITA - LISTA 2000

Lista 2000 Rzeczpospolitej tworzona jest od dziesięciu lat. Kolejna jej edycja jest lepsza niż poprzednia. Poprawiły się bowiem wyniki obecnych na niej firm. Grupa Kapitałowa Specjał zajęła 78 miejsce poprawiając tym samym swoją pozycję sprzed roku o cztery miejsca. W liście przedstawione zostały dane finansowe zebrane podczas przygotowywania rankingu, m.in.: przychody ze sprzedaży w 2011 r. wyniosły 3 798 785 tys. zł, wynik operacyjny – 3 074 tys. zł, wynik netto – 2 822 tys. zł, amortyzacja – 13 049 tys. zł, aktywa – 243 721 tys. zł.

RYNEK SPOŻYWCZY - NR 3 (27) 2012

W artykule zatytułowanym „Handel pod presją demografii i nowych technologii” zamieszczona została relacja z IV Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Zmiany demograficzne, jakie czekają nas w najbliższych latach, i rozwój handlu internetowego to jedno z największych wyzwań, jakie stoją przed właścicielami sieci handlowych w Polsce – ocenili uczestnicy panelu „Handel i dystrybucja w Polsce na nowym poziomie konkurowania”. W trakcie panelu dyskusyjnego Robert Krzak, członek zarządu grupy kapitałowej Specjał, podał wyniki badania firmy CB Richard Ellis, która co roku wydaje raport pod nazwą „Jak międzynarodowy jest biznes retailowy?” Z krajów naszego obszaru Czechy były na 18. miejscu, a Polska nie mieści się nawet w pierwszej dwudziestce. W Polsce cztery największe sieci handlowe to firmy zagraniczne, podczas gdy na innych rynkach często są to firmy rodzime.

POLSKA ORGANIZACJA PRACODAWCÓW OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH

W broszurze informacyjnej o Polskiej Organizacji Pracodawców Osób Niepełnosprawnych, w której czytamy m.in. o działalności organizacji, zamieszczone zostały również wypowiedzi jej członków, wśród nich Krzysztofa Tokarza, Prezesa Grupy Kapitałowej Specjał. Firma Specjał jest członkiem POPON od 16 lat, a więc od początku jej istnienia. Wspólnie podejmowane są zabiegi o przejrzyste i jasne prawo, sprzyjające rozwojowi firm i tworzeniu nowych miejsc pracy. Dzięki wspólnym staraniom udało się wywalczyć wiele korzystnych zmian dla pracodawców osób niepełnosprawnych.

PULS BIZNESU - SIERPIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym "Specjał inwestuje w trudnych czasach" - rzeszowska firma rozszerza sieć franczyzową, wprowadza system IT oraz rozmawia o przejęciach.

ŻYCIE HANDLOWE - LIPIEC/SIERPIEŃ 2012

W dziale Aktualności w artykule zatytułowanym „Emperia i Specjał zwierają szyki” zamieszczony został news dotyczący podpisania umowy pomiędzy Specjałem a spółką informatyczną Infinite należącą do Grupy Kapitałowej Emperia. Umowa dotyczy nowoczesnych rozwiązań z dziedziny e-handlu i elektronicznej wymiany danych (EDI). Rozwiązanie tworzą dwie rodziny aplikacji: Edinet i Mobiz. Pierwsza z nich umożliwia zautomatyzowane dokonywanie elektronicznych zamówień oraz archiwizację dokumentów elektronicznych, w tym e-faktur. Druga grupa aplikacji to mobilny system wsparcia sprzedaży na popularne smartfony oparte zarówno na systemie Windows, jak i Android.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LIPIEC/SIERPIEŃ 2012

Na str. 30 zmieszczona została relacja z Pereł Rynku FMCG 2012. Partnerem tego wydarzenia była Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep. Natomiast na str. 56 zamieszczony został krótki opis każdego z partnerów. Nasz Sklep jest spółką wyłącznie z polskim kapitałem. W jej ofercie franczyzowej znajdują się trzy formaty: Nasz Sklep, Delikatesy Sezam oraz Delikatesy Premium.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LIPIEC/SIERPIEŃ 2012

Na str. 5 w artykule zatytułowanym „GK Specjał ma kontrakt ze spółką Emperii” news dotyczący podpisania przez Specjał umowy ze spółką informatyczną Infinite, która dostarczy Specjałowi rozwiązania z zakresu e-handlu i elektronicznej wymiany danych (EDI).

HANDLOWIEC - LIPIEC/SIERPIEŃ 2012

W dziale Handel news zamieszczona została informacja na temat 2000. Sklepu PSH „Nasz Sklep”. Placówka została otwarta 30 czerwca 2012 r. w Dąbrówkach koło Łańcuta. W uroczystości otwarcia udział wzięli m.in.: Krzysztof Tokarz, Prezes GK Specjał; Jan Sałata, Wiceprezes „Nasz Sklep” S.A. oraz Edward Dobrzański, wójt gminy Czarna. Natomiast uroczystego przecięcia wstęgi dokonały właścicielki jubileuszowego sklepu – Alicja Cyrit i Edyta Broczek.

1  Poprzednia  48  49  50  51  52  53  54  55  56  Nastepna  59