ŻYCIE HANDLOWE - STYCZEŃ/LUTY 2012

News „Specjał przejmuje lubelskie Lubazo”. Lubazo jest hurtownią ogólnospożywczą, która ma w swojej ofercie asortyment suchy, nabiał oraz alkohol. Należy do niej magazyn o powierzchni 2 tys. mkw. oraz 13 sklepów. Firma zatrudnia 90 osób, a jej obroty sięgają 30 mln zł rocznie. Przejęcie Lubazo to kolejny krok w konsekwentnie realizowanej strategii Specjału, zakładającej sukcesywne umacnianie pozycji rynkowej.

HANDLOWIEC - STYCZEŃ/LUTY 2012

News dotyczący przejęcia przez Grupę Kapitałową Specjał działającej na terenie województwa lubelskiego firmy Lubazo, hurtowni ogólnospożywczej posiadającej w swojej ofercie asortyment suchy, nabiał oraz alkohol. Firma zatrudnia 90 osób i prowadzi własną sieć sklepów spożywczych.

HANDLOWIEC - STYCZEŃ/LUTY 2012

"Spełnienie Marzeń dzięki Naszemu Sklepowi” – informacja dotycząca kończącego się w grudniu programu lojalnościowego organizowanego przez PSH Nasz Sklep, który wzbudza wielkie zainteresowanie wśród klientów. Franczyzodawców przyciągają przejrzyste zasady i prosta konstrukcja rozliczeń. Konferencje to możliwość pozyskania nowych kontaktów handlowych, zawarcia ciekawych znajomości oraz integracja.

DETAL DZISIAJ - STYCZEŃ 2012

Reklama Polskiej Sieci Handlowej Nasz Sklep oraz Nasz Sklep Delikatesy Premium, która franczyzobiorcom oferuje m.in.: atrakcyjne warunki handlowe, szeroką ofertę marki własnej, dogodne warunki wyposażenia sklepów, niskie koszty uczestnictwa w sieci, programy lojalnościowe oraz liczne promocje. Obecnie do sieci należy 1 800 sklepów. Firma reprezentuje wyłącznie polski kapitał.

HANDEL - STYCZEŃ 2012

W artykule zatytułowanym „Tkają swoją przyszłość” raport specjalny nt. franczyzy. 30 największych sieci franczyzowych skupia już w sumie 18 tys. małych i średnich sklepów spożywczych. Od jakiegoś czasu wiele polskich sieci skłania się ku „utwardzaniu” franczyzy. Na rozwój tego typu współpracy z partnerami stawia również Specjał, operator 1,8 tys. miękkofranczyzowych Naszych Sklepów. Obecnie działa 40 twardych Naszych Sklepów Premium. Jak podkreśla prezes GK Specjał, Krzysztof Tokarz wielu polskich detalistów nie jest jeszcze gotowych na tak ścisły związek z operatorem, dlatego prognozuje się że w przyszłym roku miękka sieć Nasz Sklep powiększy się o kilkaset placówek. Z kolei na kolejnych stronach zamieszczono ranking sieci franczyzowych wg liczby placówek. Polska Sieci Handlowa Nasz Sklep zajęła 3. miejsce z liczbą 1 766 sklepów na koniec 2011 r.

HANDEL - STYCZEŃ 2012

Wypowiedź Krzysztofa Tokarza, prezesa GK Specjał na temat połączenia Eurocashu i Tradisu. Wpływ owego połączenia na firmę Specjał był analizowany już po podpisaniu listu intencyjnego, istnieją tak zagrożenia jak i szanse. Zagrożeniem może być nacisk na producentów w sprawie jeszcze lepszych warunków, ale w tej kwestii liczymy na rozsądek producentów, bo przecież oprócz Eurocashu muszą mieć jakąś alternatywę. Mimo, iż Eurocash jest świetnie poukładaną i funkcjonującą firmą, Specjał dobrze prosperuje i jest w stanie z własnego budżetu finansować kolejne akwizycje, które w sytuacji zagrożenia ze strony Eurocashu mogą stać się łatwiejsze.

HANDEL - STYCZEŃ 2012

Raport specjalny dotyczący franczyzy. Największe sieci franczyzowe rosną w tempie kilkuset placówek rocznie, wśród nich najprężniej te, których operatorami są wielcy hurtownicy. Nasz Sklep na 30 miejsc zajął 3. miejsce z liczbą 1 766 placówek (na koniec 2011 r).

WIADOMOŚCI HANDLOWE - STYCZEŃ 2012

Eurocash ostatecznie przejął Tradis. To rewolucja - widzę zagrożenia, ale i szanse. - Prezes Krzysztof Tokarz. Zaistniała sytuacja może okazać się korzystna dla takich firm jak GK Specjał. To dla nas szansa, którą staramy się wykorzystać już od pewnego czasu. Uzgodnienie z dostawcami wspólnych działań, mających na celu wypracowanie takich warunków handlowych, które zapewnią obu stronom godziwą rentowność, przy zachowaniu konkurencyjnych cen, będzie teraz bez wątpienia łatwiejsze. Także współpraca z partnerami detalicznymi może wyglądać inaczej niż dotychczas.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - STYCZEŃ 2012

Trudne czasy wymagają agresywnej polityki cenowej. - rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem GK Specjał. W wywiadzie m.in. o pogarszającej się koniunkturze i jej wpływie na działania firmy, co się kryje pod pojęciem "optymalizacja kosztów" i co z polityką cenową, o planach firmy na 2012 rok, zmianach w sieciach franczyzowych.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - STYCZEŃ 2012

W sporządzonej przez "Wiadomości Handlowe" analizie sieci franczyzowych zestawienie najważniejszych z tych sieci wraz z prezentacją podstawowych założeń ich franczyzy. W zestawieniu m.in. PSH Nasz Sklep i Delikatesy Sezam.

1  Poprzednia  49  50  51  52  53  54  55  56  57  Nastepna  57