HURT I DETAL - STYCZEŃ 2012

W artykule zatytułowanym „Lwy franczyzy” zamieszczony został ranking sieci. Powiedzenie „W grupie siła” doskonale odzwierciedla sytuację na rynku sieci franczyzowych. Niezależni detaliści coraz chętniej przystępują do sieci, dzięki którym wiele mogą zyskać, prowadząc działalność związaną z handlem detalicznym. W zestawieniu sieci znalazła się Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep, która na koniec 2011 r. liczyła 1 766 placówek. Swoim zasięgiem działania obejmuje województwa: dolnośląskie, śląskie, lubelskie, łódzkie, małopolskie, mazowieckie, podkarpackie, świętorzyskie.

PORTAL ŻYCIE HANDLOWE - 5 STYCZNIA 2012

W dziale Aktualności na portalu Życia Handlowego zamieszczona została informacja odnośnie przejęcia lubelskiego Lubazo przez GK Specjał. Firma Lubazo jest hurtownią ogólnospożywczą, która ma w swojej ofercie asortyment suchy, nabiał oraz alkohole. Należy do niej magazyn o powierzchni 2 tys. mkw. oraz 13 sklepów. Zatrudnia 90 osób, a jej roczne obroty sięgają 30 mln. zł rocznie. Przejęcie Lubazo jest kolejnym krokiem w konsekwentnej realizacji strategii Specjału sukcesywnego umacniania własnej pozycji rynkowej.

DETAL DZISIAJ - GRUDZIEŃ 2011

W artykule zatytułowanym "Grzegorza recepta na własną sieć" wywiad z właścicielem sieci delikatesów spożywczych Grześ. Jednym z dostawców dla sklepów tej sieci jest Specjał.

DETAL DZISIAJ - GRUDZIEŃ 2011

W artykule zatytułowanym Jesień z "Tigerem" podsumowanie imprezy targowej zorganizowanej przez firmę Specjał, podczas której największą furorę zrobił Dariusz "Tiger" Michalczewski. Podczas listopadowych targów obecnych było ponad 200 wystawców z całej Polski. W ciągu dwóch dni targów osiągnięto niemal miesięczny obrót GK Specjał. Dobre wyniki i liczne grono wystawców, to m.in. efekt rozszerzenia przez Specjał oferty handlowej o alkohole. - Sklep liczy na kompleksowe zatowarowanie, niskie ceny i dobry jakościowo asortyment. Systematycznie dążymy do tego celu.

ŻYCIE HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2011

W zamieszczonym zestawieniu sieci franczyzowych zamieszczone zostały podstawowe dane, charakterystyka oraz wymagania wobec franczyzobiorców, m.in. PSH Nasz Sklep.

PORADNIK HANDLOWCA - GRUDZIEŃ 2011

W dziale Informacje news dotyczący XIV Miedzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011. Organizatorem imprezy były Specjał, Cezal i Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep zrzeszająca obecnie 1650 sklepów. Podczas dwóch dni targów zwiedzający mogli się zapozanać z szeroką gamą produktów i usług branży spożywczej. Zwiedzający chętnie odwiedzali stoiska wystawców, interesowali się innowacjami z poszczególnych branż, a kupcy i kontrahenci korzystali z licznych promocji. XIV Targi 2011 r. można uznać za jedną z najbardziej udanych imprez wystawienniczych.

KOFOMAGAZYN - ZIMA 2011

Dynamiczny rozwój współpracy ze Specjałem - rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem Zarządu Grupy Kapitałowej Specjał. W wywiadzie przybliżony został profil działalności firmy, plany na 2012 rok, spostrzeżenia dotyczące przeniesienie handlu do sieci o profilu dyskontowym oraz dotyczące kryzysu w mijającym roku.

VIP - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2011

Fotorelacja z otwarcia biura Delotte w Rzeszowie. W uroczystości udział wzięli m.in.: Krzysztof Tokarz - Prezes GK Specjał oraz Teresa Piwowarczyk - Dyrektor ekonomiczny.

HANDLOWIEC - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2011

W dziale Handel news informacja dotycząca XIV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły 9-10 listopada 2011 r. na hali widowiskowo sportowej przy ulicy Podpromie. W imprezie wzięło udział ponad 200 wystawców z całej Polski. Na kilka tysięcy zwiedzających czekało mnóstwo atrakcji: degustacje, promocje, specjalne rabaty, bony towarowe. Można było skorzystać z bezpłatnych konsultacji i badań lekarskich oraz wziąć udział w konferencjach naukowych.

LUDZIE SUKCESU - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2011

W "Kronice towarzyskiej" zamieszczona została fotorelacja z Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły się w dniach 9-10 listopada 2011 r. w Hali Podpromie w Rzeszowie.

1  Poprzednia  48  49  50  51  52  53  54  55  56  Nastepna  56