HANDEL - LIPIEC/SIERPIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym "Pod hasłem kreowania rynku" zamieszczona została obszerna relacja z Biesiady handlowej, która miała miejsce końcem maja na terenie Dworu Ostoya w Jasionce. Handlowanie poprzedziła prelekcja na temat obecnej sytuacji na rynku hurtowym i detalicznym, wizję najbliższych zmian tych rynków i funkcję, jaką ich zdaniem Specjał ma spełnić. Celem jest osiągnięcie w ciągu najbliższych trzech lat 3 mld zł obrotów z działalności hurtowej i 6,5 mld zł przez sklepy franczyzowe. Dzięki temu byłaby szansa na dogonienie Eurocashu.

HANDEL - LIPIEC/SIERPIEŃ 2012

W dziale ”Twój handel: w sieci” w artykule zatytułowanym „Premium dla wybranych” przedstawiony została postać Ryszarda Puchały, właściciela Delikatesów Premium Nasz Sklep w Gaci. Sklep jest nie tylko największą placówką w okolicy, ma 300 mkw,  ale również najprawdopodobniej z największą ofertą- 26 tys. pozycji. Na pytanie dlaczego asortyment jest tak szeroki, właściciel odpowiada z uśmiechem, że kluczem do sukcesu jest spełnienie oczekiwań klientów.

ŻYCIE HANDLOWE - CZERWIEC 2012

W dziale Aktualności w artykule zatytułowanym „Specjałowe biesiadowanie w Jasionce” relacja z biesiady handlowej, która miała miejsce 25 maja br. na terenie Dworu Ostoya. Piknik poprzedziło walne zgromadzenie akcjonariuszy PSH Nasz Sklep oraz merytoryczna prezentacja pt. „W jakim kierunku zmierza handel FMCG w Polsce? Rola Grupy Kapitałowej Specjał w procesie kreowania rynku”. Jej prelegentami byli Krzysztof Tokarz, prezes GK Specjał, oraz Robert Krzak, dyrektor rozwoju oraz członek zarządu GK Specjał. Podczas biesiady swoją ofertę zaprezentowało ponad 130 producentów. Z ich ofert skorzystało ponad 3 tysiące klientów. Najlepsze obroty podczas biesiady zanotowały: Grupa Maspex, Kraft Foods, Nestle, Stock oraz ZT Kruszwica. Impreza była również okazją do wręczeni dyplomów i nagród dla franczyzobiorców w ramach promocji „Wielkie punktowanie”. Zwiedzający mogli spróbować swoich sił w ujeżdżaniu byka i powalczyć o Puchar Prezesa. Zakończeniem części handlowej była zabawa, która trwała do białego rana przy grillach, piwie oraz muzyce zespołu biesiadnego. Wieczorną atrakcją okazał się pokaz sztucznych ogni.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - CZERWIEC 2012

W artykule „GK Specjał coraz bliżej dużej fuzji” przeczytamy o podsumowaniu biesiady handlowej, która miała miejsce 25 maja. Prezes Specjału, Krzysztof Tokarz podkreśla, że grupa, którą kieruje, ma wszelkie podstawy do tego, aby stać się największą, obok Eurocashu, firmą handlową w Polsce. Z kolei na ostatniej stronie zamieszczone zostały wizytówki partnerów konkursu Perły Rynku FMCG 2012, w którym detaliści wyłaniają najlepsze nowości FMCG.

PORADNIK HANDLOWCA - CZERWIEC 2012

Na str. 52-59 zamieszczona została obszerna fotorelacja z XIV Wiosennego Spotkania Producentów i Handlowców. Tegoroczna Gala, w trakcie której wręczane są cenione w środowisku statuetki Hermesów, tematycznie związana była z Mistrzostwami Europy w piłce nożnej. W spotkaniu tym udział wziął również Krzysztof Tokarz- Prezes Zarządu PPHU Specjał Sp. z o.o. oraz Robert Krzak- Dyrektor Rozwoju, członek zarządu PPHU Specjał Sp. z o.o.

PORADNIK HANDLOWCA - CZERWIEC 2012

Na str. 49 w dziale Aktualności zamieszczona została informacja dotycząca Biesiady handlowej, która odbyła się 25 maja na terenie Dworu Ostoya w Jasionce. Tradycyjnie składała się ona z dwóch części: handlowej i biesiadnej. Piknik poprzedzony został licznymi konferencjami zorganizowanymi przez PSH Nasz Sklep. Podczas Biesiady swoją ofertę zaprezentowało ponad 130 wystawców.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - MAJ 2012

W artykule zatytułowanym  „Biedronka już nie jest najtańsza” zamieszczony został Marketingowy Ranking Sieci Detalicznych. W rankingu tym wyraźnie widać, które szyldy są najbardziej dynamiczne. W jedenastej edycji rankingu Nasz Sklep zajął 32. miejsce, natomiast w Rankingu sieci detalicznych pod względem formatu w kategorii sklepy spożywcze (małe, średnie, duże) 8. miejsce.

ŻYCIE HANDLOWE - MAJ 2012

Na str. 16 w artykule zatytułowanym „Grupa Specjał szykuje się do skoku” zamieszczona została rozmowa z Robertem Krzakiem, dyrektorem ds. rozwoju oraz członkiem zarządu Grupy Kapitałowej Specjał na temat funkcji, którą zaczął pełnic oraz planów GK Specjał. Pan Robert Krzak został bowiem dyrektorem ds. rozwoju – czyli objął całkowicie nowe stanowisko  w strukturze Specjału. Zadania jakie wykonuje są inne niż zarządzanie operacyjne firmą. To ostatnie pozostaje w gestii prezesa, natomiast Pan Robert ma pomóc w skokowym rozwoju biznesu. Jak sam podkreśla- Jesteśmy zainteresowani szybkim rozwojem na ogólnopolską skalę. Realia polskiego rynku są takie, że wymuszają na nas konieczność szybkiego wzrostu. Specjał natomiast da silny impuls konsolidacyjny nie tylko w hurcie, ale i w detalu.

PORADNIK HANDLOWCA - KWIECIEŃ 2012

W artykule zatytułowanym „FMCG – kolejny rok inwestycji” wypowiedź Macieja Kowalskiego, Prezesa Zarządu Handlu Polskiego SA na temat trendów kształtujących rynek FMCG. Handel Polski na rok 2012 zaplanował intensyfikację działań mających na celu dynamiczny rozwój grupy. Działania te poprzedzone zostały weryfikacjami umów z dostawcami. Działania te mają mieć bezpośrednie przełożenie na oryginalność oferty dla sklepu oraz na jego rentowność. Tradycyjne sklepy detaliczne to wciąż ogromny i jak podkreślają producenci, nierzadko jedyny rentowny odbiorca, któremu w obecnej sytuacji należy pomóc.

ŻYCIE HANDLOWE - KWIECIEŃ 2012

Informacja dotycząca kolejnego etapu Konkursu Przeboje FMCG 2012. Jury, w którym zasiada m.in. Krzysztof Tokarz, Prezes Grupy Kapitałowej Specjał, musi zadecydować, które z blisko 300 zgłoszonych produktów przejdą do kolejnego etapu konkursu. Jurorzy oceniają takie cechy produktów, jak: innowacyjność, opakowanie, adekwatność ceny do jakości, wsparcie marketingowe, dostępność.

1  Poprzednia  49  50  51  52  53  54  55  56  57  Nastepna  59