WIADOMOŚCI HANDLOWE - LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2011

„Do końca roku 50 placówek Premium Nasz Sklep” – należąca do GK Specjał sieć delikatesów Premium Nasz sklep systematycznie się rozwija o czym informuje tytuł notatki . Placówki w nowej wizualizacji oraz z odpowiednim dla delikatesów standardem usług znajdują się już m.in. w Dynowie, Ropczycach, Radomyślu Wielkim, Krośnie, Przemyślu, Łazach i Domaradzu.

DETAL DZISIAJ - 3-17 LISTOPADA 2011

"Jest w czym wybierać" - ranking TOP 50 FRANCZYZY FMCG, w którym na 3. miejscu z liczbą 1 650 placówek znalazła się Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep. Systemy franczyzowe są coraz bardziej doceniane i przez operatorów, i przez detalistów.

SUPER NOWOŚCI - 10 - 13 LISTOPADA 2011

Dariusz Michalczewski był gościem XIV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna, które odbyły się w Rzeszowie w dniach 9-10 listopada br. Pięściarz przyjechał do Rzeszowa na Targi, ponieważ pośród ponad 200 wystawców, którzy brali w nich udział, było także stoisko z jego napojami energetycznymi. W hali na Podpromiu znany bokser wzbudził ogromne zainteresowanie wśród zwiedzających, rozdał mnóstwo autografów, pozował do zdjęć i rozmawiał ze swoimi fanami.

SUPER NOWOŚCI - 10 LISTOPADA 2011

W artykule zatytułowanym „Międzynarodowe Targi Biznes – Żywność – Medycyna  Rzeszów 2011” relacja z największej imprezy wystawienniczo- handlowej w południowo-wschodniej Polsce. Przez dwa dni w rzeszowskiej hali na Podpromiu trwało wielkie handlowanie. Były konkursy, pokazy, degustacje, szkolenia medyczne i bezpłatne badania dla zwiedzających. W tym roku swoją ofertę zaprezentowała rekordowa liczba wystawców, bo ponad 230. Wiąże się to z tym, że Grupa Kapitałowa Specjał od lipca nawiązała współpracę z producentami alkoholi. Po pierwszym dniu targów, podczas uroczystego bankietu wręczono statuetki: puchar Wojewody podkarpackiego, puchar Prezydenta miasta Rzeszowa, puchary Marszałka województwa podkarpackiego. Jury XIV Międzynarodowych Targów Biznes - Żywność - Medycyna Rzeszów 2011 przyznało statuetki „Złoty Specjał” w trzech kategoriach.

SUPER NOWOŚCI - 9 LISTOPADA 2011

Ponad 200 wystawców, pokazy, szkolenia, konferencje dla pielęgniarek oraz farmaceutów i lekarzy, a także bezpłatne badania i konkursy dla zwiedzających. To wszystko czeka na zwiedzających w rzeszowskiej hali na Podpromiu za sprawą największych w regionie - Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna. Spośród wystawców zostaną wybrani Targowi Liderzy Biznesu, Medycyny, Żywności. oraz firmy uhonorowane statuetkami "Złotego Specjału".

SUPER NOWOŚCI - 9 LISTOPADA 2011

W artykule zamieszczony został harmonogram XIV Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011. W programie m.in.: bezpłatne badania medyczne prezprowadzane przez Medicor oraz Medyk.

ŻYCIE HANDLOWE - LISTOPAD 2011

Specjał wygrywa na mocnych trunkach - kolejne targi Grupy Kapitałowej Specjał za nami. XIV edycja targów miała rozszerzony charakter. Prócz producentów FMCG obecni byli wystawcy z branż medycznej, finansowej, IT i poligraficznej. Wśród stoisk firm spożywczych nowością były ekspozycje producentów i dystrybutorów alkoholi. Zdaniem prezesa Grupy Kapitałowej Specjał Krzysztofa Tokarza - Wchodząc w sehmemt alkoholowy zakładaliśmy, że rentowność osiągniemyu po sześciu miesiącach. W większości oddziałów udało nam się ją osiągnąć już po trzech. Firma zamierza teraz poszerzyć zakres dystrybucji alkoholi i zwiększyć ich wolumen sprzedaży.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

Reklama XIV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011.

PORADNIK HANDLOWCA - PAŹDZIERNIK 2011

Kolejne przejęcie GK Specjał - we wrześniu włączyła w swoje struktury Hurtimex Leszno, firmę, która działa na terenie województwa lubuskiego i wielkopolskiego. Hurtimex ma ponad 20-letnią tradycję. W swojej ofercie posiada blisko 4 tysiące produktów, zatrudnia około 40 osób, dysponuje 6 samochodami ciężarowymi. O pozycji firmy na miejscowym rynku może świadczyć fakt przyznania jej statuetki Gazeli Biznesu za rok 2010.

ŻYCIE HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

W artykule zatytułowanym "Specjał nie odpuszcza" informacja dotycząca przejęcia Hurtimex Leszno, firmy działającej na terenie województwa lubuskiego i wielkopolskiego.

1  Poprzednia  48  49  50  51  52  53  54  55  56  Nastepna  56