WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

"Hurtimex postawił na Specjał" - Jak podkreśla Mirosław Zawirski, założyciel i współwłaściciel Hurtimeksu - Wejście w struktury Specjału jest dla nas elementem przemyślanej strategii. Mamy bowiem świadomość, że na rynku pozostanie zaledwie kilka wielkich podmiotów hurtowych obsługujących handel tradycyjny.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

Na stronie 34 zamieszczony został artykuł zatytułowany „Nasz Sklep już w stolicy” w którym czytamy o dynamicznej ekspansji  sklepów franczyzowych sieci Nasz Sklep. W Warszawie działa obecnie osiem franczyzowych placówek handlowych. Pierwszy warszawski Nasz Sklep ruszył w czerwcu, zaś kolejne w lipcu i sierpniu. Rozwój sieci w poszczególnych regionach oparty jest o lokalne oddziały rzeszowskiej hurtowni Specjał. Nie inaczej jest również w tym przypadku. Placówkę, bowiem wspiera stołeczna hurtownia Bobmark. Zdaniem Krzysztofa Tokarza, prezesa GK Specjał - To rynek bardzo konkurencyjny i wymagający, dlatego konieczne jest jak najszybsze rozwinięcie oferty naszego oddziału.

SUPER NOWOŚCI - 27 PAŹDZIERNIKA 2011

W artykule zatytułowanym "Doskonała oferta handlowa i nie tylko" zapowiedź największej imprezy handlowej branży FMCG w południowo- wschodniej Polsce. Targi zostały objęte m.in. honorowym patronatem Prezydenta Miasta Rzeszowa, Wojewody Podkarpackiego i Marszałka Województwa Podkarpackiego. Uroczysta inauguracja imprezy z udziałem władz miasta i regionu odbędzie się 9 listopada 2011 o godz. 12:00.

LISTA 2000 RZECZPOSPOLITA - 25 PAŹDZIERNIKA 2011

W corocznym rankingu Lista 2000 przygotowywanym przez Rzeczpospolitą Grupa Kapitałowa Specjał zajęła 82. miejsce. W roku ubiegłym Specjał zajął 124. miejsce. Tak wysoki skok na liście zapewniły Specjałowi przychody ze sprzedaży na poziomie 3 482 067 tys. zł. Dynamika przychodów 2010/2009 wyniosła 31,6%. Wynik operacyjny kształtował sie na poziomie 4 894 tys. zł, wynik netto wyniósł 4 094 tys. zł.

PORADNIK HURTOWNIKA - 5 PAŹDZIERNIKA 2011

Informacja dotycząca włączenia w struktury GK Specjał firmy Hurtimex z Leszna.

GAZETA WYBORCZA - 3 PAŹDZIERNIKA 2011

Lista firm i laureatów wyróżnionych w X edycji Konkursu Podkarpacka Nagroda Gospodarcza. Grupa Kapitałowa Specjał otrzymała wyróżnienie w kategorii "Przedsiębiorstwo handlowe".

GAZETA WYBORCZA - 3 PAŹDZIERNIKA 2011

Podkarpacka Nagroda Gospodarcza to konkurs doceniający najlepiej rozwijające się firmy naszego regionu, które poprzez doskonałe zarządzanie, wdrażanie nowoczesnych technologii, innowacyjność, dbałość o wysoką jakość oferowanych wyrobów i usług są wizytówką gospodarczą województwa.

HANDLOWIEC - WRZESIEŃ/PAŹDZIERNIK 2011

Reklama największych w południowo-wschodniej Polsce targów FMCG. Podczas tegorocznej edycji Targów ponad 200 wystawców zaprezentowało swoją ofertę. Dla tysięcy zwiedzających przygotowane zostały liczne promocje, degustacje. Zwiedzający mogli skorzystać z bezpłatnych badań medycznych.

GRATULACJE OD PODKARPACKIEGO BANKU SPÓŁDZIELCZEGO

W związku z otrzymaniem przez Grupę Kapitałową Specjał wyróżnienia w X edycji Konkursu Podkarpacka Nagroda Gospodarcza na ręce Prezesa Zarządu Krzysztofa Tokarza Podkarpacki Bak Spółdzielczy złożył wyrazy uznania, gratulacje oraz życzenia dalszych sukcesów.

DETAL DZISIAJ - 15 WRZEŚNIA 2011

Na stronie 26 zamieszczona została reklama XIV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011. Targi, które odbyły się w dniach 9-10 listopada 2011 r. to największa impreza wystawiennicza w Polsce południowo-wschodniej, podczas której swoją ofertę zaprezentowało ponad 200 wystawców i odwiedziło tysiące zwiedzających. Zwiedzający mogli skorzystać z licznych promocji, degustacji, najlepszych ofert. W tym roku przygotowane zostały również konferencje medyczne.

1  Poprzednia  48  49  50  51  52  53  54  55  56  Nastepna  56