EUROPEJSKA FIRMA - MARZEC 2011

Ranking 50 najdynamiczniejszych firm województwa podkarpackiego według wzrostu wartości rynkowej w latach 2006 – 2008. Polska Sieć Handlowa NASZ SKLEP SA z siedzibą w Rzeszowie zajęła 1 miejsce. Przychody operacyjne w 2005 roku wyniosły 2399 tys. zł zaś w 2007 roku wyniosły 28442 tys. zł. Zysk netto w 2005 r. wyniósł 125 tys. zł natomiast w 2007 r. - 1680 tys. zł. Wartość rynkowa na koniec marca 2006 r. wyniosła 2802 tys. zł, końcem marca 2008 r. - 99586 tys. zł.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2011

Wypowiedź Prezesa dotycząca przejęcia Eurocash części dystrybucyjnej Emperii, jakie za tym idą zmiany oraz jaki to będzie miało wpływ na pozostałych graczy rynkowych branży FMCG, w tym Specjał.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2011

„Market Roku 2011”. Na finałowej gali obecny był m.in. Krzysztof Tokarz, prezes Grupy Kapitałowej Specjał. Gala Finałowa konkursu „Market Roku” to jedna z nielicznych imprez branżowych, w których Prezes decyduje się uczestniczyć. Prestiż tego plebiscytu jest coraz większy, a werdykt wzbudza wśród detalistów autentyczne emocje.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2011

"Specjał nie ustaje w konsolidacji rynku" - przejęcie spółki Kawax z Bielska- Białej, obecnej na rynku od 10 lat rodzinnej firmy. Po podpisaniu umowy przekształcony został w oddział rzeszowskiej hurtowni Specjał.

HANDLOWIEC - STYCZEŃ/LUTY 2011

"Delikatesy Sezam otwierają się na nowe województwa" - zapowiedź o planach otwarcia jeszcze w tym roku 50 sklepów franczyzowych i kilku sklepów własnych pod szyldem Delikatesów Sezam. Do tej pory do sieci przystępowali franczyzobiorcy z terenu województwa podkarpackiego. W tym roku sieć ma ambicje poszerzyć obszar działania o kolejne regiony na południu Polski. Na pierwszy ogień idą województwa lubelskie i świętokrzyskie.

HURT I DETAL - STYCZEŃ 2011

Ranking 20 największych sieci franczyzowych /według stanu na styczeń 2011 roku/ Uaktualniona została pierwsza dwudziestka i okazało się, że na przestrzeni półtorej roku, łączna liczba sklepów posiadanych przez pierwszą 20-tkę zwiększyła się o ponad 20%. Na 3. miejscu znalazła się Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep. Sieć powstała w 2000 r. Średnia powierzchnia sklepu wynosi 116 mkw. W sieci w styczniu 2011 r. zrzeszonych było 1495 sklepów.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - GRUDZIEŃ 2010/ STYCZEŃ 2011

"Nie ma sensu łączyć firm, gdy brakuje "chemii" między ludźmi" rozmowa z Krzysztofem Tokarzem, prezesem Grupy Kapitałowej Specjał o konsolidacjach. Ważnym warunkiem, aby fuzja się udała są m.in. korzyści ekonomiczne, ale nie tylko. Połączenie firm ma przede wszystkim służyć rozwojowi biznesu i nie może być celem samym w sobie. Ważne jest, aby podmioty biorące udział w takim przedsięwzięciu wzajemnie się uzupełniały. Potrzebne jest coś co nazwałbym "chemią" między ludźmi - zgodność w zakresie stawianych sobie celów i zadań - podkreśla Krzysztof Tokarz.

1  Poprzednia  48  49  50  51  52  53  54  55  56