SUPER NOWOŚCI - 9 LISTOPADA 2011

Ponad 200 wystawców, pokazy, szkolenia, konferencje dla pielęgniarek oraz farmaceutów i lekarzy, a także bezpłatne badania i konkursy dla zwiedzających. To wszystko czeka na zwiedzających w rzeszowskiej hali na Podpromiu za sprawą największych w regionie - Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna. Spośród wystawców zostaną wybrani Targowi Liderzy Biznesu, Medycyny, Żywności. oraz firmy uhonorowane statuetkami "Złotego Specjału".

SUPER NOWOŚCI - 9 LISTOPADA 2011

W artykule zamieszczony został harmonogram XIV Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011. W programie m.in.: bezpłatne badania medyczne prezprowadzane przez Medicor oraz Medyk.

ŻYCIE HANDLOWE - LISTOPAD 2011

Specjał wygrywa na mocnych trunkach - kolejne targi Grupy Kapitałowej Specjał za nami. XIV edycja targów miała rozszerzony charakter. Prócz producentów FMCG obecni byli wystawcy z branż medycznej, finansowej, IT i poligraficznej. Wśród stoisk firm spożywczych nowością były ekspozycje producentów i dystrybutorów alkoholi. Zdaniem prezesa Grupy Kapitałowej Specjał Krzysztofa Tokarza - Wchodząc w sehmemt alkoholowy zakładaliśmy, że rentowność osiągniemyu po sześciu miesiącach. W większości oddziałów udało nam się ją osiągnąć już po trzech. Firma zamierza teraz poszerzyć zakres dystrybucji alkoholi i zwiększyć ich wolumen sprzedaży.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

Reklama XIV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011.

PORADNIK HANDLOWCA - PAŹDZIERNIK 2011

Kolejne przejęcie GK Specjał - we wrześniu włączyła w swoje struktury Hurtimex Leszno, firmę, która działa na terenie województwa lubuskiego i wielkopolskiego. Hurtimex ma ponad 20-letnią tradycję. W swojej ofercie posiada blisko 4 tysiące produktów, zatrudnia około 40 osób, dysponuje 6 samochodami ciężarowymi. O pozycji firmy na miejscowym rynku może świadczyć fakt przyznania jej statuetki Gazeli Biznesu za rok 2010.

ŻYCIE HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

W artykule zatytułowanym "Specjał nie odpuszcza" informacja dotycząca przejęcia Hurtimex Leszno, firmy działającej na terenie województwa lubuskiego i wielkopolskiego.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

"Hurtimex postawił na Specjał" - Jak podkreśla Mirosław Zawirski, założyciel i współwłaściciel Hurtimeksu - Wejście w struktury Specjału jest dla nas elementem przemyślanej strategii. Mamy bowiem świadomość, że na rynku pozostanie zaledwie kilka wielkich podmiotów hurtowych obsługujących handel tradycyjny.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - PAŹDZIERNIK 2011

Na stronie 34 zamieszczony został artykuł zatytułowany „Nasz Sklep już w stolicy” w którym czytamy o dynamicznej ekspansji  sklepów franczyzowych sieci Nasz Sklep. W Warszawie działa obecnie osiem franczyzowych placówek handlowych. Pierwszy warszawski Nasz Sklep ruszył w czerwcu, zaś kolejne w lipcu i sierpniu. Rozwój sieci w poszczególnych regionach oparty jest o lokalne oddziały rzeszowskiej hurtowni Specjał. Nie inaczej jest również w tym przypadku. Placówkę, bowiem wspiera stołeczna hurtownia Bobmark. Zdaniem Krzysztofa Tokarza, prezesa GK Specjał - To rynek bardzo konkurencyjny i wymagający, dlatego konieczne jest jak najszybsze rozwinięcie oferty naszego oddziału.

SUPER NOWOŚCI - 27 PAŹDZIERNIKA 2011

W artykule zatytułowanym "Doskonała oferta handlowa i nie tylko" zapowiedź największej imprezy handlowej branży FMCG w południowo- wschodniej Polsce. Targi zostały objęte m.in. honorowym patronatem Prezydenta Miasta Rzeszowa, Wojewody Podkarpackiego i Marszałka Województwa Podkarpackiego. Uroczysta inauguracja imprezy z udziałem władz miasta i regionu odbędzie się 9 listopada 2011 o godz. 12:00.

LISTA 2000 RZECZPOSPOLITA - 25 PAŹDZIERNIKA 2011

W corocznym rankingu Lista 2000 przygotowywanym przez Rzeczpospolitą Grupa Kapitałowa Specjał zajęła 82. miejsce. W roku ubiegłym Specjał zajął 124. miejsce. Tak wysoki skok na liście zapewniły Specjałowi przychody ze sprzedaży na poziomie 3 482 067 tys. zł. Dynamika przychodów 2010/2009 wyniosła 31,6%. Wynik operacyjny kształtował sie na poziomie 4 894 tys. zł, wynik netto wyniósł 4 094 tys. zł.

1  Poprzednia  51  52  53  54  55  56  57  58  59  Nastepna  59