PORADNIK HURTOWNIKA - 5 PAŹDZIERNIKA 2011

Informacja dotycząca włączenia w struktury GK Specjał firmy Hurtimex z Leszna.

GAZETA WYBORCZA - 3 PAŹDZIERNIKA 2011

Lista firm i laureatów wyróżnionych w X edycji Konkursu Podkarpacka Nagroda Gospodarcza. Grupa Kapitałowa Specjał otrzymała wyróżnienie w kategorii "Przedsiębiorstwo handlowe".

GAZETA WYBORCZA - 3 PAŹDZIERNIKA 2011

Podkarpacka Nagroda Gospodarcza to konkurs doceniający najlepiej rozwijające się firmy naszego regionu, które poprzez doskonałe zarządzanie, wdrażanie nowoczesnych technologii, innowacyjność, dbałość o wysoką jakość oferowanych wyrobów i usług są wizytówką gospodarczą województwa.

HANDLOWIEC - WRZESIEŃ/PAŹDZIERNIK 2011

Reklama największych w południowo-wschodniej Polsce targów FMCG. Podczas tegorocznej edycji Targów ponad 200 wystawców zaprezentowało swoją ofertę. Dla tysięcy zwiedzających przygotowane zostały liczne promocje, degustacje. Zwiedzający mogli skorzystać z bezpłatnych badań medycznych.

GRATULACJE OD PODKARPACKIEGO BANKU SPÓŁDZIELCZEGO

W związku z otrzymaniem przez Grupę Kapitałową Specjał wyróżnienia w X edycji Konkursu Podkarpacka Nagroda Gospodarcza na ręce Prezesa Zarządu Krzysztofa Tokarza Podkarpacki Bak Spółdzielczy złożył wyrazy uznania, gratulacje oraz życzenia dalszych sukcesów.

DETAL DZISIAJ - 15 WRZEŚNIA 2011

Na stronie 26 zamieszczona została reklama XIV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Rzeszów 2011. Targi, które odbyły się w dniach 9-10 listopada 2011 r. to największa impreza wystawiennicza w Polsce południowo-wschodniej, podczas której swoją ofertę zaprezentowało ponad 200 wystawców i odwiedziło tysiące zwiedzających. Zwiedzający mogli skorzystać z licznych promocji, degustacji, najlepszych ofert. W tym roku przygotowane zostały również konferencje medyczne.

EUROPEJSKA FIRMA - MARZEC 2011

Ranking 50 najdynamiczniejszych firm województwa podkarpackiego według wzrostu wartości rynkowej w latach 2006 – 2008. Polska Sieć Handlowa NASZ SKLEP SA z siedzibą w Rzeszowie zajęła 1 miejsce. Przychody operacyjne w 2005 roku wyniosły 2399 tys. zł zaś w 2007 roku wyniosły 28442 tys. zł. Zysk netto w 2005 r. wyniósł 125 tys. zł natomiast w 2007 r. - 1680 tys. zł. Wartość rynkowa na koniec marca 2006 r. wyniosła 2802 tys. zł, końcem marca 2008 r. - 99586 tys. zł.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2011

Wypowiedź Prezesa dotycząca przejęcia Eurocash części dystrybucyjnej Emperii, jakie za tym idą zmiany oraz jaki to będzie miało wpływ na pozostałych graczy rynkowych branży FMCG, w tym Specjał.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2011

„Market Roku 2011”. Na finałowej gali obecny był m.in. Krzysztof Tokarz, prezes Grupy Kapitałowej Specjał. Gala Finałowa konkursu „Market Roku” to jedna z nielicznych imprez branżowych, w których Prezes decyduje się uczestniczyć. Prestiż tego plebiscytu jest coraz większy, a werdykt wzbudza wśród detalistów autentyczne emocje.

WIADOMOŚCI HANDLOWE - LUTY 2011

"Specjał nie ustaje w konsolidacji rynku" - przejęcie spółki Kawax z Bielska- Białej, obecnej na rynku od 10 lat rodzinnej firmy. Po podpisaniu umowy przekształcony został w oddział rzeszowskiej hurtowni Specjał.

1  Poprzednia  51  52  53  54  55  56  57  58  59  Nastepna  59