SPECJAŁ ROZPOCZYNA DZIAŁALNOŚĆ NA POMORZU

02.11.2012

Grupa Kapitałowa Specjał obecnie dysponuje dwunastoma centrami dystrybucyjnymi obsługującymi klientów sklepów detalicznych w regionach: podkarpackie, śląskie, dolnośląskie, lubelskie, małopolskie, mazowieckie, łódzkie, wielkopolskie i opolskie. Zarządza trzema sieciami franczyzowymi: Nasz Sklep SA, Delikatesy Sezam, Delikatesy Premium Nasz Sklep zrzeszającymi w swych strukturach ponad 2100 sklepów detalicznych. W swojej ofercie posiada kompleksową ofertę asortymentową produktów FMCG. Zapewniamy profesjonalny serwis, dużą wagę przykładamy do informatyzacji. Obsługujemy ponad 14 tysięcy sklepów. Jesteśmy firmą zbudowaną na mocnych fundamentach elastycznie dostosowującą się do zmieniających warunków rynkowych, opartą wyłącznie na polskim kapitale. W rankingu Rzeczpospolitej - Lista 2000 największych polskich firm Specjał zajął 78. miejsce, poprawiając tym samym o cztery miejsca ubiegłoroczną - 82. pozycję. Konsekwentnie realizujemy politykę przejęć.

Naszym celem jest uzyskanie niekwestionowanego 2 miejsca w branży FMCG w Polsce. 30 października, miesiąc po otwarciu magazynu w Łodzi wchodzimy na rynek pomorski otwieramy oddział w Gdańsku. W celu zapewnienia jak najlepszej obsługi klientów, w nowo uruchamianym centrum dystrybucyjnym w Gdańsku wprowadzamy najwyższe standardy. Dotyczy to zarówno procesów związanych z zamawianiem towarów, ich magazynowaniem i dostawą, oraz przede wszystkim kwalifikacji i kompetencji pracowników zatrudnionych w gdańskim oddziale. Udało nam się zbudować zespół składający się z kompetentnych i doświadczonych fachowców, znających regionalny rynek i zorientowanych na możliwie najlepszą współpracę z naszymi kontrahentami. Zapraszamy serdecznie do współpracy.

Dane adresowe oddziału:

Prologis Park Gdańsk Budynek 3