WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - LISTOPAD 2017

Kilka tysięcy zwiedzających na jubileuszowych targach GK Specjał – pod takim tytułem ukazał się w serwisie wiadomoscihandlowe.pl artykuł podsumowujący tegoroczną edycję XX Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2017. Jak zapisano w materiale dwudniowe wydarzenie było dla producentów i dostawców usług nie tylko okazją do zaprezentowania swojej oferty, ale również do integracji i dyskusji. W materiale wspomniano także, iż na targach nie mogło zabraknąć części konferencyjnej z ciekawymi prelekcjami. Podkreślono, iż zwieńczeniem pierwszego dnia targów był uroczysty bankiet, w trakcie którego najbardziej zasłużonym pracownikom GK Specjał wręczono odznaczenia państwowe przyznane przez Prezydenta RP, a także wręczone zostały statuetki Złoty Specjał oraz statuetki wojewody podkarpackiego, marszałka województwa podkarpackiego i prezydenta Rzeszowa. Z pustymi rękami nie wrócili z targów również wystawcy: 30 najwyżej ocenionym produktom kapituła konkursowa przyznała Złote Medale. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - LISTOPAD 2017

W serwisie wiadomosihandlowe.pl ukazał się artykuł z zapowiedzią zbliżających się XX Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2017. W materiale napisano, iż w dniach 8-9 listopada br. obędzie się kolejna jubileuszowa edycja targów, które są dla firm z wielu branż okazją  zaprezentowania swoich produktów czy usług oraz nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Targi organizowane przez GK Specjał stały się jedną z wizytówek Rzeszowa, a także narzędziem promocji województwa podkarpackiego.  To największa i najbardziej prestiżowa impreza wystawienniczo-handlowa w południowo-wschodniej Polsce, podkreślono w materiale. W artykule opisano szczegółowo program targów, w tym program konferencji i dodatkowych atrakcji dla zwiedzających. Cały artykuł dostępny tutaj.

PULS BIZNESU - LISTOPAD 2017

W internetowym wydaniu Pulsu Biznesu ukazał się materiał informujący o tym, iż Grupa Specjał, jeden z największych konkurentów Eurocashu z rodzimym kapitałem, przymierza się do kupna krakowskiej spółki Megana, która jest operatorem liczącej ponad 80 sklepów sieci Avita. Jak opisano w artykule wniosek w sprawie przejęcia trafił do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Formalnie kupującym ma być spółka Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep, operator największego systemu franczyzowego w ramach Grupy Specjał. Cały artykuł dotępny tutaj.

SUPER NOWOŚCI - LISTOPAD 2017

6 listopada w gazecie regionalnej Super Nowości ukazał się artykuł informujący, iż za dwa dni odbędą się XX Międzynarodowe Targi Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. Konferencje, losowania ponad 70 atrakcyjnych nagród, promocje, degustacje, najlepsze ceny, bezpłatne badania medyczne. Jubileuszowe targi firmy Specjał to największa sprzedażowa impreza wystawiennicza w płd.-wsch. Polsce, podkreślono w materiale, w którym opisano także szczegółowy program targów oraz atrakcji okołotargowych.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - LISTOPAD 2017

PSH Nasz Sklep przejmuje firmę Megana i jej sieć sklepów Avita – pod takim tytułem ukazał się artykuł w serwisie wiadomoscihandlowe.pl. Redakcja informuje, iż  do UOKiK trafił wniosek złożony przez PSH Nasz Sklep. Sieć chce przejąć firmę Megana. To właściciel sklepów Avita, pod której szyldem funkcjonuje obecnie około 90 placówek. Firma powstała na przełomie 1995 i 1996 roku. Większość jej sklepów położona jest w woj. małopolskim i podkarpackim. Cały artykuł dostępny tutaj.

DLAHANDLU.PL – LISTOPAD 2017

Na łamach serwisu dlahandlu.pl ukazała się pełna relacja z debaty ,,Nowa wizja dystrybucji - możliwe scenariusze dla kanału hurtowego”, która odbyła się podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Uczestnicy tej debaty rozmawiali o konieczności integracji hurtu i dystrybucji, przyszłości rynków hurtowych i kondycji handlu niezależnego, a także rosnącej roli nowoczesnych technologii we wsparciu sprzedaży. Jednym z uczestników był prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz. W materiale zacytowano wypowiedz Prezesa, w której podkreśla on , iż Specjał jest gotowy na integrację i według niego jest to opłacalna strategia. Przytoczono także, wypowiedz K. Tokarza, w której opisał on jak wygląda digitalizacja placówek handlowych. – Kupcy oczekują nowości informatycznych i ten proces przebiega wzorcowo. Ale są i takie sklepy, które funkcjonują bez komputera. Staramy się to zwalczać, musimy iść w kierunku minimalizacji ludzkiej pracy i podążać w kierunku digitalizacji. Już trzeci rok działa Uniwersytet Przedsiębiorcy, szkolimy franczyzobiorców jak obsługiwać naszą e-hurtownię, jak wybierać asortyment i ustalać ceny. Chcemy pomóc naszym partnerom – wyjaśnia prezes Specjału. Cały artykuł dostępny tutaj.

DLAHANDLU.PL – LISTOPAD 2017

W serwisie dlahandlu.pl ukazał się materiał, w którym zacytowano wypowiedż Krzysztofa Tokarza, prezes zarządu PPHU Specjał podczas debaty ,,Nowa wizja dystrybucji - możliwe scenariusze dla kanału hurtowego”, która odbyła się w ramach X Forum Rynku Spożywczego i Handlu.  - Z jednej strony rozwijamy się organicznie, z drugiej konsolidacja to jak najbardziej właściwy kierunek. Specjał jest gotowy na integrację - mówił prezes. Dodaje także, iż rynek hurtowy przyhamował, skrystalizował się. Część graczy dobrze sobie radzi, potrafi liczyć i podejmuje dobre biznesowe decyzje. Relacja z detalem to także skuteczna strategia, bez tego nie ma możliwości wspólnego działania. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL – PAŹDZIERNIK 2017

W październiku w serwisie wiadomościhandlowe.pl ukazał się kolejny materiał, w którym przytoczono wywiad  z prezes Krzysztofem Tokarzem, który  ukazała na łamach kwartalnika Grupy Kapitałowej Specjał.   Mówi w nim między innymi o sytuacji sieci franczyzowych, których rozwój jego zdaniem może ulec zahamowaniu. Sytuacja rzeczywiście nie jest łatwa i to nie tyle ze względu na konkurencję innych sieci, co raczej z uwagi na fakt, iż nasila się pro­ces zamykania wielu tradycyjnych placówek handlowych. I to zarówno niezależnych, jak zrzeszonych w sieciach, także naszych. To nie tylko efekt konkurencji dyskontowej, ale i naturalnej zmiany pokoleniowej, a właści­wie jej braku - właściciele placówek han­dlowych przechodzą na emeryturę, a dzieci nie chcą przejmować biznesu i sklep zostaje zamknięty. Mija przecież prawie 30 lat od czasu boomu handlowego z okresu przełomu polityczno-gospodarczego i ci, którzy wtedy rozpoczęli działalność nie są przecież wiecz­nie młodzi – mówi w wywiadzie Krzysztof Tokarz. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - PAŹDZIERNIK 2017

W serwisie wiadomościhandlowe.pl ukazał się materiał, w którym przytoczono kilka faktów, o których mówi w kwartalniku Grupy Kapitałowej Specjał jej prezes Krzysztof Tokarz. Grupa Kapitałowa Specjał zanotowała w sierpniu obroty aż o 10 procent wyższe niż pierwotnie planowała. Spowodowało to, że logistyka grupy nie zawsze nadąża za sprzedażą. Chodzi głównie o brak pracowników – podkreśla w  wywiadzie Prezes Tokarz. Mimo niedoboru pracowników GK Specjał zamierza w najbliższych miesiącach zainwestować w rynek detaliczny. – Rozwój naszych sieci franczyzowych i sieci sklepów własnych zapewni także wzrost operacji hurtowych. To wszystko w ramach rozwoju organicznego, choć przyznam, że wciąż liczymy na fuzję i przejęcia, które mogą wyraźnie przyspieszyć rozwój firmy – przyznaje w przytoczonym materiale Krzysztof Tokarz. Materiał serwisowy dostępny tutaj.

PORADNIK HANDLOWCA – PAŹDZIERNIK 2017

W październikowym wydaniu miesięcznika PORADNIKA HANDLOWCA w dziale SPORT W FMCG ukazał się wywiad z Maciejem Czerwińskim, dyrektorem marketingu spółki PPHU Specjał, w którym opowiada on o swojej sportowej pasji. Bieganie to moja pasja, bieganie jest jak narkotyk, wciąga bardzo, w pewnym momencie nie można już bez niego normalnie funkcjonować  - mówi w wywiadzie M. Czerwiński. Z artykułu dowiadujemy się od kiedy pan Maciej interesuje się bieganiem, jak często biega i dlaczego to robi, a także jakie są jego plany sportowe i zawodowe.

1  Poprzednia  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Nastepna  59