DLAHANDLU.PL – PAŹDZIERNIK 2017

Na łamach serwisu dlahandlu.pl zacytowano po raz kolejny wypowiedz Krzysztofa Tokarza, która ukazała się w Kwartalniku Grupy Kapitałowej Specjał. Wyjaśnia on w niej, iż GK Specjał chce  jak najlepiej wykorzystać obecną koniunkturę i rozwijać się jeszcze dynamiczniej niż dotychczas. Grupa stawia przede wszystkim na rynek detaliczny. Rozwój sieci franczyzowych i sieci sklepów własnych  grupy zapewni także wzrost operacji hurtowych. To wszystko głównie w ramach rozwoju organicznego, chociaż Specjał wciąż liczy na fuzje i przejęcia, które mogą wyraźnie przyspieszyć rozwój firmy – podkreśla  prezes, Krzysztof Tokarz. Więcej w Kwartalniku nr 72 GK Specjał. Cały artykuł dostępny tutaj.

DLAHANDLU.PL – PAŹDZIERNIK 2017

W serwisie dlahandlu.pl zacytowano wypowiedz Krzysztofa Tokarza, która ukazała się na łamach Kwartalnika Grupy Kapitałowej Specjał, w której informuje, iż wyniki sprzedażowe III kwartału były naprawdę dobre, zaś w sierpniu nawet historycznie rekordowe. - Oceniamy, że obroty były w tym okresie wyższe nawet o 10 proc. niż zakładaliśmy. Plan przewidywał wzrost rzędu 5 proc. w stosunku do roku poprzedniego, mamy natomiast ponad 15-proc. wzrost – wyjaśnia prezes grupy Krzysztof Tokarz. Dodaje także, iż tak gwałtowny wzrost obrotów odbija się niekorzystnie na systemie logistyki, która okazała się nie zawsze gotowa na tak dużą sprzedaż. Pod względem informatycznym, czy technicznym organizacja logistyki spełnia wszelkie oczekiwania. Cóż z tego jednak, jeśli brakuje ludzi czy to do kompletacji wysyłki, czy przerzucania ciężkiego towaru z półek magazynowych na samochody itp. Cały artykuł dostępny tutaj.

DLAHANDLU.PL – WRZESIEŃ 2017

LD Holding S.A. staje się Polską Siecią Handlową Livio S.A.  Taka informacja ukazała się w serwisie dlahandlu.pl. W materiale powołano się na pismo prezesa spółki PSH Livio S.A., Krzysztofa Tokarza, do kontrahentów, w którym wyjaśniono, iż zmiana nazwy spółki nie wywołuje skutku w postaci zmiany podmiotu, który jest stroną zawartych już umów. Wszelkie dotychczas zawarte umowy zachowują swą ważność i nie wymagają aneksowania. Zmiana nazwy spółki nie powoduje również żadnych modyfikacji w zakresie praw i obowiązków wynikających z umów zawartych z partnerami handlowymi. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - WRZESIEŃ 2017

W serwisie wiadomoscihandlowe.pl ukazała się informacja o tym, iż Delikatesy Premium powiększyły się o kolejną lokalizację. Nowy punkt franczyzowy ruszył w miejscowości Łabunie na Lubelszczyźnie. Placówka powstała przy pomocy oddziału Specjał w Tomaszowie Lubelskim. Sklep liczy około 100 mkw. powierzchni handlowej i oferuje asortyment produktów spożywczych oraz przemysłowego FMCG. Właścicielka sklepu postawiła także na ofertę wędlin – na tym terenie jakość przetworów mięsnych w dużej mierze decyduje o pozycji placówki handlowej na lokalnym rynku. Nasz Sklep wdrożył nowe rozwiązania organizacyjne i techniczne, a także wprowadził zmiany w zaopatrzeniu. Cały artykuł dotępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - WRZESIEŃ 2017

Niektóre hurtownie dobrze działają, ale większość będzie musiała się zamknąć - prognozuje w rozmowie z portalem wiadomoscihandlowe.pl Krzysztof Tokarz, prezes GK Specjał. Jak podkreśla, nie ma miejsca marżowego dla kolejnego pośrednika. Ani na to, żeby towar jechał do jednej hurtowni, potem do drugiej, a czasem nawet i do trzeciej. Widzą to producenci, którzy mocno ograniczają budżety marketingowe na sprzedaż do podhurtu. W rozmowie z redaktorem przeprowadzonej w trakcie Dnia Handlowca organizowanego przez GK Specjał, odpowiada także na pytanie o przyszłość i kondycję targów. Prezes podkreśla, iż to wciąż sensowna formuła spotkań. Bez tej imprezy i kilku podobnych, nasze dochody byłyby mniejsze o 20 proc. w skali roku. Ale warto ją organizować również z innych niż finansowe powodów: spotykamy się tu z naszymi partnerami handlowymi, właścicielami sklepów i producentami. Strony mają wreszcie dla siebie czas, mogą porozmawiać w luźniejszej, mniej formalnej atmosferze niż w pracy, wyjaśnia w rozmowie Krzysztof Tokarz. W materiale prezes wypowiada się także na temat możliwości zakupu sieci sklepów convenience oraz opisuje dzisiejszą współpracę ze świadomym franczyzobiorcą, z którym, jak dodaje, łatwiej jest ustawić parametry biznesu. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - WRZESIEŃ 2017

Na łamach portalu wiadomoscihandlowe.pl opublikowano materiał, w którym prezes Grupy Kapitałowej Specjał informuje, iż  rozważa zakup sieci sklepów convenience . Jak podkreśla w rozmowie z portalem, przejęcie tego rodzaju sieci jest dla jego spółki tematem ważnym, choć nie priorytetowym. - Interesujemy się tym. Jednak pamiętajmy, że convenience sprawdza się w miejscach  o dużym natężeniu ruchu klientów. Natomiast sklepy, które my obsługujemy, działają zarówno w środowisku miejskim, jak i na wsi. Profil tych sklepów jest zupełnie inny, "nie wystarczą kanapki i sałatki, na półce musi być też żarówka i rękawice robocze". Nasze placówki dobrze sobie radzą, mają wyniki, nie ma więc potrzeby eksperymentowania z nowym formatem. To nie znaczy, że lekceważymy temat sklepów convenience. Robimy ruchy w kierunku kupienia takiej sieci, żeby na bazie sklepów, które już to przećwiczyły i popełniły błędy, rozwinąć się na zasadzie franczyzy - tłumaczy Krzysztof Tokarz w rozmowie z portalem wiadomoscihandlowe.pl. Cały artykuł dostępny tutaj.

HANDEL- WRZESIEŃ 2017

Na łamach wrześniowego wydania gazety Handel w dziale Wydarzenia ukazał się artykuł zapowiadający XX Międzynarodowe Targi Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2017. Jest to największa i najbardziej prestiżowa impreza wystawienniczo-handlowa  w południowo-wschodniej Polsce – podkreśla w materiale Maciej Czerwiński, dyrektor marketingu w GK Specjał. W artykule opisano planowany program targów, w tym rozszerzony program konferencji i specjalnych dodatkowych atrakcji dla zwiedzających.

NOWINY – WRZESIEŃ 2017

28 września regionalna gazeta Nowiny opublikowała artykuł, w którym zaprezentowani zostali tegoroczni laureaci rankingu „Złota Setka” Firm Podkarpacia, a wśród nich Specjał, który zajął pierwsze miejsce w kategorii Złotych Dziesiątek - wielkość zatrudnienia - z wynikiem 3835 osób zatrudnionych w 2016 roku. W rankingu głównym Złota Setka 2016 największych firm regionu Specjał uplasował się na bardzo wysokiej czwartej pozycji.

PORADNIK HANDLOWCA – WRZESIEŃ 2017

We wrześniowym wydaniu miesięcznika PORADNIK HANDLOWCA w dziale  Aktualności ukazał się materiał informujący o nowym projekcie społecznym  GK Specjał  adresowanym dla wszystkich chętnych – „Żyj zdrowo – Specjał dla Miasta Rzeszowa”. Poinformowano, iż w ramach projektu GK Specjał, organizuje w każdą niedzielę o godzinie 10:00 na rzeszowskich Bulwarach ćwiczenia na świeżym powietrzu. Ćwiczenia ruchowe prowadzone są przez wykwalifikowanego Trenera Personalnego GABRIELA KOPERKIEWICZA (mistrz Polski w kulturystyce). Treningi są BEZPŁATNE i trwają 1 godzinę zegarową.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL – WRZESIEŃ 2017

Na łamach portalu wiadomoscihandlowe.pl opublikowano materiał, w którym poinformowano o rekordowej sierpniowej sprzedaży rzeszowskiego oddziału Specjał, która była o 10 proc. większa niż w lipcu i o 15 proc. wyższa w porównaniu z sierpniem ubiegłego roku. Posumowaniem tych wyników były zorganizowane przez oddział targi Dzień Handlowca, które odbyły się 1 września w Rezydencji Alabaster w Rzeszowie. Redakcja dodaje, iż największe obroty w trakcie imprezy zrealizowały m.in.: Maspex Wadowice, JDE, SM Mlekpol, Polmos Bielsko Biała i Grupa Żywiec. Na zakończenie producentom wręczono wyróżnienia za dobrą współpracę handlową. W części wieczornej odbył się Bal Handlowca, podczas którego prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz uhonorował klientów pamiątkowymi dyplomami za dobrą i owocną współpracę handlową oraz wręczył wyróżnienia grupie zasłużonych pracowników.

1  Poprzednia  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Nastepna  57