WIADOMOSCIHANDLOWE.PL – LISTOPAD 2017

Jesień sprzyjała kolejnym otwarciom Delikatesów Premium. Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej i każdy stara się ruszyć ze sklepem jak najszybciej przed szczytem zakupowym. Sieć Delikatesów Premium Nasz Sklep wchodzi w skład franczyzy Naszego Sklepu, która liczy już ponad 3600 placówek – czytamy w artykule, który ukazał się w listopadzie serwisie wiadomoschandlowe.pl. Z zamieszczonego materiału dowiadujmy się o kolejnych otwarciach. W oddziale Gdańsk otwarty został sklep o powierzchni 300 mkw. w Wejcherowie w formacie Delikatesy Premium. Kolejne otwarcie miało miejsce na terenie oddziału Łódź w miejscowości Białaczów w formacie Delikatesy Sezam. W oddziale Kraków ruszyły aż trzy sklepy w formacie Delikatesy Premium w miejscowości Zator, w Dalechowicach oraz  w centrum Krakowa.  Natomiast w oddział Wrocław ruszył kolejny sklep Delikatesy Premium w miejscowości Dytmarów. W liczne otwarcia obfitowały też oddziały Tomaszów Lubelski i Rzeszów. Jeszcze w sierpniu ruszyły Delikatesy Sezam w Szczebrzeszynie, a miejscowości Łabunie, powstały Delikatesy Premium. Więcej szczegółów z otwarć w pełnej wersji artykułu.

NOWINY24.PL – LISTOPAD 2017

W serwisie nowiny24.pl ukazał się materiał podsumowujący XIII Galę Podkarpackiego Klubu Biznesu. Organizowana od kilkunastu lat Gala Podkarpackiego Klubu Biznesu jest okazją, aby docenić i nagrodzić osoby i firmy, które wniosły szczególny wkład w rozwój  regionu podkarpackiego oraz przyczyniły się do promocji Polski i Podkarpacia za granicą. W kategorii "Firma, która wniosła duży wkład w rozwój gospodarczy Podkarpacia" nagrodę wręczono Grupie Specjał, która zajmuje się głównie obrotem hurtowym m.in. w branży spożywczej – napisano w artykule. Cały materiał serwisowy dostęny tutaj.

RZESZOW.TVP.PL – LISTOPAD 2017

W telewizyjnym wydaniu Aktualności w TVP 3 Rzeszów, jak i w serwisie rzeszow.tvp.pl ukazał się materiał podsumowujący tegoroczną jubileuszową edycje Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. W materiale czytamy, iż na 7 tys. m2 powierzchni wystawienniczej Hali Sportowo-Widowiskowej Podpromie w Rzeszowie zaprezentowało się ponad 220 wystawców, dla których udział w Targach stał się już tradycją, jak również debiutanci. Podsumowaniem I dnia Targów był uroczysty bankiet, podczas którego wręczone zostały statuetki m.in. przez przedstawicieli władz samorządowych w następujących kategoriach: Biznes, Żywność, Medycyna, a także nagrody Złoty Specjał za Produkt Roku Debiut Roku, Partner Flotowy oraz Partner Targów. Drugiego dnia Targów o godz. 11:00 Prezes GK Specjał Krzysztof Tokarz oraz przedstawiciele Kapituły konkursu wręczyli 30 Złotych Medali dla najlepszych produktów. Materiał serwisowy dostępny tutaj.

SUPER NOWOŚCI - LISTOPAD 2017

13 listopada na łamach  gazety regionalnej Super Nowości oraz w serwisie supernowosci24.pl ukazała się relacja z XX Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2017. Za nami rekordowe, XX jubileuszowe targi firmy Specjał największa sprzedażowa impreza wystawiennicza w płd.-wsch. Polsce. W tym roku w dniach 8 – 9 listopada ogromnej ofercie sprzedażowo-promocyjnej towarzyszyła przebogata liczba około targowych konferencji, spotkań biznesowych oraz losowań nagród dla uczestników  - podkreślono w materiale. W artykule opisano wszystkie atrakcje targowe , które  czekały na zwiedzających oraz wymieniono listę tegorocznych laureatów statuetek  Złoty Specjał oraz statuetek wojewody podkarpackiego, marszałka województwa podkarpackiego i prezydenta miasta Rzeszowa. Materiał prezentuje także listę 30 najwyżej ocenionych produktów, którym  kapituła konkursowa przyznała Złote Medale. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL – LISTOPAD 2017

Livio otwiera kolejne sklepy, pod takim tytułem ukazał się artykuł w serwisie wiadomoscihandlowe.pl. Oddziały poznański i śląski PSH Livio pozyskują kolejne placówki oraz kontynuują projekty remodelingu i planogramów. W sumie sieć Livio ma już ponad 2241 placówek handlowych – dowiadujemy się z materiału. W artykule napisano o uruchomieniu sklepu w Kościanie w samym centrum Os. Piastowskiego, w którym przeprowadzono gruntowny remont. Sklep zarządzany jest poprzez system Hiparmarket, w który wyposaża zrzeszone sklepy Polska Sieć Handlowa Livio. Program ten gwarantuje kompleksowe zarządzanie zakupami oraz sprzedażą. Z artykułu dowiadujemy się także, iż Sieć Livio cały czas stawia na podnoszenie jakości zrzeszonych sklepów poprzez przeprowadzane remodelingi. Na początku października rozpoczęto remodeling Delikatesów „Joanna” w Kaliszu przy ul. Łódzkiej. Także oddział śląski PSH Livio nie zwalnia tempa. W Tarnowskich Górach przy ul. Słowackiego otwarty został czwarty w mieście sklep Polskiej Sieci Handlowej Livio. Jest to jednocześnie 180-y sklep w śląskim oddziale – czytamy w materiale. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - LISTOPAD 2017

Kilka tysięcy zwiedzających na jubileuszowych targach GK Specjał – pod takim tytułem ukazał się w serwisie wiadomoscihandlowe.pl artykuł podsumowujący tegoroczną edycję XX Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2017. Jak zapisano w materiale dwudniowe wydarzenie było dla producentów i dostawców usług nie tylko okazją do zaprezentowania swojej oferty, ale również do integracji i dyskusji. W materiale wspomniano także, iż na targach nie mogło zabraknąć części konferencyjnej z ciekawymi prelekcjami. Podkreślono, iż zwieńczeniem pierwszego dnia targów był uroczysty bankiet, w trakcie którego najbardziej zasłużonym pracownikom GK Specjał wręczono odznaczenia państwowe przyznane przez Prezydenta RP, a także wręczone zostały statuetki Złoty Specjał oraz statuetki wojewody podkarpackiego, marszałka województwa podkarpackiego i prezydenta Rzeszowa. Z pustymi rękami nie wrócili z targów również wystawcy: 30 najwyżej ocenionym produktom kapituła konkursowa przyznała Złote Medale. Cały artykuł dostępny tutaj.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - LISTOPAD 2017

W serwisie wiadomosihandlowe.pl ukazał się artykuł z zapowiedzią zbliżających się XX Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota 2017. W materiale napisano, iż w dniach 8-9 listopada br. obędzie się kolejna jubileuszowa edycja targów, które są dla firm z wielu branż okazją  zaprezentowania swoich produktów czy usług oraz nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Targi organizowane przez GK Specjał stały się jedną z wizytówek Rzeszowa, a także narzędziem promocji województwa podkarpackiego.  To największa i najbardziej prestiżowa impreza wystawienniczo-handlowa w południowo-wschodniej Polsce, podkreślono w materiale. W artykule opisano szczegółowo program targów, w tym program konferencji i dodatkowych atrakcji dla zwiedzających. Cały artykuł dostępny tutaj.

PULS BIZNESU - LISTOPAD 2017

W internetowym wydaniu Pulsu Biznesu ukazał się materiał informujący o tym, iż Grupa Specjał, jeden z największych konkurentów Eurocashu z rodzimym kapitałem, przymierza się do kupna krakowskiej spółki Megana, która jest operatorem liczącej ponad 80 sklepów sieci Avita. Jak opisano w artykule wniosek w sprawie przejęcia trafił do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Formalnie kupującym ma być spółka Polska Sieć Handlowa Nasz Sklep, operator największego systemu franczyzowego w ramach Grupy Specjał. Cały artykuł dotępny tutaj.

SUPER NOWOŚCI - LISTOPAD 2017

6 listopada w gazecie regionalnej Super Nowości ukazał się artykuł informujący, iż za dwa dni odbędą się XX Międzynarodowe Targi Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. Konferencje, losowania ponad 70 atrakcyjnych nagród, promocje, degustacje, najlepsze ceny, bezpłatne badania medyczne. Jubileuszowe targi firmy Specjał to największa sprzedażowa impreza wystawiennicza w płd.-wsch. Polsce, podkreślono w materiale, w którym opisano także szczegółowy program targów oraz atrakcji okołotargowych.

WIADOMOSCIHANDLOWE.PL - LISTOPAD 2017

PSH Nasz Sklep przejmuje firmę Megana i jej sieć sklepów Avita – pod takim tytułem ukazał się artykuł w serwisie wiadomoscihandlowe.pl. Redakcja informuje, iż  do UOKiK trafił wniosek złożony przez PSH Nasz Sklep. Sieć chce przejąć firmę Megana. To właściciel sklepów Avita, pod której szyldem funkcjonuje obecnie około 90 placówek. Firma powstała na przełomie 1995 i 1996 roku. Większość jej sklepów położona jest w woj. małopolskim i podkarpackim. Cały artykuł dostępny tutaj.

1  Poprzednia  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Nastepna  57